- Home
- Tehnologie
- (14.08.2022, 11:47)
- Alexandru Stan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un implant ocular revoluţionar din colagen de porc a redat vederea la 14 nevăzători
- Cercetătorii au restabilit vederea la un grup de 20 de pacienţi folosind un implant ocular realizat din colagenul de porc.
- Implantul poate ajuta la îngroşarea unei cornee deteriorate, stratul exterior protector al ochiului.
- Ţesuturile de porc ar putea fi o opţiune mai accesibilă pentru pacienţi atunci când nu sunt suficienţi donatori de organe umane.
Urmărește
6059 afișări
Sursa Foto - Wikipedia Commons
Implanturile oculare realizate din colagenul de porc au redat vederea a 20 de persoane care sufereau de orbire sau de deficienţe severe de vedere, potrivit unui studiu publicat pe 11 august în jurnalul ştiinţific Nature Biotechnology .
Cercetătorii de la Universitatea Linköping din Suedia şi de la Universitatea de Ştiinţe Medicale din Teheran au lucrat în ultimii doi ani cu 20 de pacienţi din Iran şi India care aveau leziuni la cornee, stratul protector exterior al ochiului. Dintre aceşti pacienţi, 14 erau orbi, raportează Insider.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Echipa de cercetare a folosit proteinele din pielea de porc pentru a crea un material care ar ajuta la îngroşarea şi protejarea corneei ca să restabilească vederea, a declarat Neil Lagali, coautor al studiului şi profesor de oftalmologie experimentală la Universitatea Linköping, pentru NBC News.
Implantul ocular rezultat a fost atât de eficient încât trei dintre pacienţi au avut o vedere perfectă după operaţie, iar 19 din cei 20 de pacienţi au avut cel puţin o oarecare îmbunătăţire a vederii. După doi ani de monitorizare, organismul pacienţilor nu a respins ţesutul. Pacienţii nu au avut alte complicaţii şi efecte secundare, deşi unii au avut mai multe îmbunătăţiri ale vederii decât alţii.
Anterior, transplanturile de cornee se făceau cu ţesut uman prelevat de la donatori voluntari de organe după ce aceştia au murit. Dar, ca şi în cazul altor organe donatoare umane, ţesutul era insuficient în comparaţie cu numărul de pacienţi care aveau nevoie, ceea ce a determinat cercetătorii să caute o soluţie.
Ei au descoperit că aportul bogat de colagen, un tip de proteină extrasă din pielea de porc ar putea fi folosit pentru a crea un hidrogel care să acţioneze în mod similar cu corneea.
„Colagenul din pielea de porc este un produs secundar din industria alimentară”, a declarat Lagali pentru NBC News. „Acest lucru îl face disponibil pe scară largă şi îl face mai uşor de procurat”.
Porcii au fost de curând indicatorii pentru alte transplanturi potenţiale la pacienţi umani, cum ar fi rinichii şi inima - ingineria genetică a făcut posibilă schimbarea moleculelor din celulele de porc pentru a preveni un răspuns imunitar şi respingerea organelor la pacienţii umani.
Avertismentul cercetării este că poate să nu fie eficient pentru toate tipurile de transplant de cornee, deoarece implantul se concentrează pe o anumită parte a corneei.
Dar ar putea fi „revoluţionar” pentru persoanele care, la fel ca şi pacienţii studiului ce suferă de keratoconus, o boala oculara degenerativa, bilaterală, progresivă, care duce la subţierea şi deformarea corneei, a spus dr. Marian Macsai, profesor clinic de oftalmologie la Universitatea din Chicago, care nu a fost implicat în acest studiu, într-un interviu pentru NBC News.
Echipa de cercetare intenţionează să-şi testeze în continuare rezultatele pe un grup mai mare de pacienţi şi, în cele din urmă, să obţină aprobarea procedurii de la autorităţile de reglementare. Implantul revoluţionar ar putea ajuta într-o zi toţi oamenii nevăzători.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Rusia- OUT. America şi Elon Musk -IN. Europa ar putea apela la rachetele companiei SpaceX, după ce conflictul din Ucraina a blocat accesul occidental la rachetele ruseşti
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe