- Home
- Vești bune
- BUCUREŞTI, (10.11.2020, 12:26)
-
Laura Buciu
Laura Buciu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Veşti bune. Spitalul Grigore Alexandrescu a primit aparatură performantă ATI şi pentru tratamentul surdităţii
- Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti a primit un incubator performant pentru secţia de terapie intensivă, un monitor de nerv facial şi un electrocauter pentru secţia ORL, în valoare totală de 67.198 de euro, de la Organizaţia Salvaţi Copiii.
Urmărește
319 afișări
Spitalul Grigore Alexandrescu a primit aparatură performantă ATI şi pentru tratamentul surdităţii
Organizaţia Salvaţi Copiii România dotează de urgenţă Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti, unitate pediatrică de elită, cu aparatură performantă necesară intervenţiilor medicale, într-un context care pune o presiune suplimentară asupra spitalelor.
Astfel, medicii vor avea la dispoziţie un incubator performant pentru secţia de terapie intensivă, un monitor de nerv facial şi un electrocauter pentru secţia ORL, în valoare totală de 67.198 de euro.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
„Monitorul de nerv facial va permite spitalului să efectueze operaţii complexe otologice precum implantul cohlear care va ajuta copiii cu patologie de surditate. De asemenea, în afara hemoragiilor din sfera ORL care reprezintă urgenţe majore, toate operaţiile chirurgicale ORL necesită o hemostază riguroasă, care poate fi realizată acum cu ajutorul electrocauterului de ultimă generaţie primit azi de secţia ORL a spitalului”, spun reprezentanţii Organizaţiie Salvaţi Copiii.
Circa 300 de copii surzi se nasc anual în România
Una dintre problemele majore ale nou-născutului este surditatea congenitală: anual, se nasc 200-300 de copii surzi, în condiţiile în care la nivel naţional există doar două centre exclusiv de pediatrie incluse în Programul Naţional de tratament al surdităţii prin proteze implantabile la copii-Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „M. S. Curie” şi Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” Bucureşti.
„Din păcate, criza pe care o traversăm afectează în mod suplimentar intervenţiile medicale şi mai ales programele de prevenire a bolilor. Actul medical trebuie protejat, mai ales în cazul nou-născutului, unde orice minut de întârziere poate avea consecinţe dramatice”, spune Gabriela Alexandrescu, Preşedinte Executiv Salvaţi Copiii România.
Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” asigură urgenţele pentru peste 1.200.000 de copii din toată ţara, fiind unul dintre cele două spitale de copii din Bucureşti care asigură linie de gardă continuă în specialitatea ORL pediatrie, având peste 30.000 de consultaţii pe an şi în medie 100 de consultaţii pe zi.
În cadrul secţiei ORL se efectuează bronhoscopii 24 de ore din 24, iar anual, 400 de copii necesită extragerea corpilor străini.
„Organizatia Salvaţi Copiii ne-a ajutat din nou cu un electrocauter de ultimă generaţie. Secţia noastră avea în dotare un electrocauter vechi de peste 20 ani şi care nu se putea adapta în funcţie de vârstă”, a explicat sr. Adina Zamfir, medic specialist ORL, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu”.
Tot în acest an, Organizaţia Salvaţi Copiii a donat spitalului aparatură în valoare de 70.000 de Euro ce a constat într-un ventilator de suport respirator performant pentru secţia ATI, un fibroscop nazofaringo-laringian cu sursă de lumină şi două videofibroscoape flexibile nazofaringo-laringiene cu cameră video şi monitor pentru secţia ORL. Astfel, din luna iunie au fost realizate un număr de 118 endoscopii, din care 78 de bronhoscopii de urgenţă.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe