Video Fitnessul pentru creier, vital pe timp de izolare

  • Creierul resimte izolarea ca pe un act ostil, care produce efecte comparabile cu fumatul a 15 ţigări pe zi.
  • Neurologii recomandă să îţi formezi obiceiuri noi, conforme cu noul stil de viaţă.
  • 30 de zile de “brain fitness” te-ar ajuta să-ţi păstrezi sănătatea creierului.
Urmărește
874 afișări

Distanţarea socială îţi afectează creierul. Neurologii spun că sentimentul de singurătate produce în corp efecte nocive, comparabile cu fumatul a 15 ţigări pe zi. Simptomele le simţi în primele 2-3 săptămâni de la începutul izolării.  

„Este posibil să apară tulburări de somn, să devenim mai anxioşi, să avem un dezichilibru în dietă, deci să avem o alimentare excesivă sau din contra să avem o alimentaţie precară. Să începem să avem tulburtări de memorie, să începem să avem tulburări de focus şi de concentrare”, a avertizat dr. neurolog Dan Mitrea.

În prima fază, sistemul tău nervos s-ar putea să te saboteze şi să simţi că eşti mai puţin eficient. Există totuşi câţiva paşi pentru a te proteja de efectele nocive ale izolării.

Neurologul Dan Mitrea ne sfătuieşte să rămânem în continuare conectaţi social. Să discutăm între noi, să ne sunăm, să avem video-conferinţe cu cei apropiaţi sau cu colegii de serviciu.

Dacă stai între patru pereţi, nu uita, creierul iubeşte rutina. Fă-ţi un program în care să îmbini partea profesională cu pasiunile tale. Pe lângă muncă, socializare şi sport, începe şi un antrenament cerebral. Neurologii recomandă ”brain fitness”.

„Cum ar fi să te opreşti şi să dansezi sau să scrii ceva, nişte memorii sau nişte idei. Să desenezi, să faci mişcare, să faci sport, jogging să faci în jurul locuinţei, sport în casă cu un antrenor de pe internet, să te joci cu copii, să plantezi flori”, spune medicul.

”Brain fitnessul” făcut cel puţin 30-60 de zile consecutiv te va ajuta să-ţi menţii sănătatea creierului.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici