- Home
- Video
- (02.05.2020, 14:39)
- Tatiana Pascovschi
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Video Fitnessul pentru creier, vital pe timp de izolare
- Creierul resimte izolarea ca pe un act ostil, care produce efecte comparabile cu fumatul a 15 ţigări pe zi.
- Neurologii recomandă să îţi formezi obiceiuri noi, conforme cu noul stil de viaţă.
- 30 de zile de “brain fitness” te-ar ajuta să-ţi păstrezi sănătatea creierului.
Urmărește
874 afișări
Distanţarea socială îţi afectează creierul. Neurologii spun că sentimentul de singurătate produce în corp efecte nocive, comparabile cu fumatul a 15 ţigări pe zi. Simptomele le simţi în primele 2-3 săptămâni de la începutul izolării.
„Este posibil să apară tulburări de somn, să devenim mai anxioşi, să avem un dezichilibru în dietă, deci să avem o alimentare excesivă sau din contra să avem o alimentaţie precară. Să începem să avem tulburtări de memorie, să începem să avem tulburări de focus şi de concentrare”, a avertizat dr. neurolog Dan Mitrea.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
O nouă industrie prinde contur: Cum ar putea ajunge România un hub regional pentru esports
-
Criză politică în Austria. Karl Nehammer îşi dă demisia în urma eşecului formării unei coaliţii
-
COMENTARIU Lelia Munteanu: Muniţie proaspătă pentru strategiile expansioniste ale Guvernului Netanyahu în Orientul Mijlociu
În prima fază, sistemul tău nervos s-ar putea să te saboteze şi să simţi că eşti mai puţin eficient. Există totuşi câţiva paşi pentru a te proteja de efectele nocive ale izolării.
Neurologul Dan Mitrea ne sfătuieşte să rămânem în continuare conectaţi social. Să discutăm între noi, să ne sunăm, să avem video-conferinţe cu cei apropiaţi sau cu colegii de serviciu.
Dacă stai între patru pereţi, nu uita, creierul iubeşte rutina. Fă-ţi un program în care să îmbini partea profesională cu pasiunile tale. Pe lângă muncă, socializare şi sport, începe şi un antrenament cerebral. Neurologii recomandă ”brain fitness”.
„Cum ar fi să te opreşti şi să dansezi sau să scrii ceva, nişte memorii sau nişte idei. Să desenezi, să faci mişcare, să faci sport, jogging să faci în jurul locuinţei, sport în casă cu un antrenor de pe internet, să te joci cu copii, să plantezi flori”, spune medicul.
”Brain fitnessul” făcut cel puţin 30-60 de zile consecutiv te va ajuta să-ţi menţii sănătatea creierului.
Citește pe alephnews.ro: Crin Antonescu își suspendă candidatura la prezidențiale și acuză Coaliția PSD-PNL-UDMR că l-a lăsat „singur în campanie”
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
VIDEO. La întâlnirea oficială a liderilor europeni cu liderii sirieni din Damasc, noul lider al Siriei, Ahmed al-Sharaa, a refuzat să dea mâna cu Annalena Baerbock, ministrul german de Externe
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Ce trebuie să faci ca să ai succes în 2025? Un psihoterapeut a dezvăluit cinci lucruri pe care le poţi face în orice perioadă a anului. De ce nu funcţionează dorinţe precum „să pierd 5 kilograme” sau „să economisesc 10.000 de lei”
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum arată vila de 1 milion de euro în care locuiesc Ștefan Bănică Jr. și Lavinia Pîrva. Casa este construită pe 4 nivele
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe