Regele Crypto a fost condamnat la 25 de ani de închisoare pentru frauda FTX. Judecătorul l-a descris pe Sam Bankman-Fried drept un minicinos ce nu a avut remuşcări pentru "crime teribile"

Sam Bankman-Fried a fost condamnat joi de un judecător la 25 de ani de închisoare pentru că a furat 8 miliarde de dolari de la clienţii bursei de criptomonede FTX, pe care a fondat-o şi care acum se află în faliment, ultimul pas în decăderea dramatică a fostului miliardar-minune.

973 afișări
Imaginea articolului Regele Crypto a fost condamnat la 25 de ani de închisoare pentru frauda FTX. Judecătorul l-a descris pe Sam Bankman-Fried drept un minicinos ce nu a avut remuşcări pentru "crime teribile"

Regele Crypto a fost condamnat la 25 de ani de închisoare. Judecătorul l-a descris pe Sam Bankman-Fried drept un minicinos ce nu a avut remuşcări pentru "crime teribile"

Judecătorul districtual american Lewis Kaplan a pronunţat sentinţa în cadrul unei audieri la tribunalul din Manhattan, după ce a respins afirmaţia lui Bankman-Fried potrivit căreia clienţii FTX nu au pierdut de fapt bani şi l-a acuzat că a minţit în timpul mărturiei din timpul procesului. Un juriu l-a găsit pe Bankman-Fried, în vârstă de 32 de ani, vinovat pe 2 noiembrie de şapte capete de acuzare pentru fraudă şi conspiraţie, în urma prăbuşirii FTX în 2022, ceea ce procurorii au numit una dintre cele mai mari fraude financiare din istoria SUA.

Bankman-Fried a recunoscut în timpul celor 20 de minute de remarci adresate judecătorului că clienţii FTX au avut de suferit şi şi-a prezentat scuzele foştilor săi colegi de la FTX.

Sentinţa a marcat punctul culminant al prăbuşirii lui Bankman-Fried de la un antreprenor ultra-bogat şi donator politic important. Bankman-Fried a promis că va face apel la condamnarea şi sentinţa sa.

Judecătorul a spus că a constatat că clienţii FTX au pierdut 8 miliarde de dolari, că investitorii în acţiuni ai FTX au pierdut 1,7 miliarde de dolari şi că creditorii fondului de acoperire Alameda Research fondat de Bankman-Fried au pierdut 1,3 miliarde de dolari.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici