Un funcţionar public a scris reţete deşi nu e medic. Percheziţii la un centru de vârstnici din Turda

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Turda au făcut cinci percheziţie domiciliare, din care două la persoane fizice, iar altele la o instituţie publică, un centru pentru persoane vârstnice şi un operator economic într-un caz în care s-au scris reţete de către o femeie, care nu e medic.

413 afișări
Imaginea articolului Un funcţionar public a scris reţete deşi nu e medic. Percheziţii la un centru de vârstnici din Turda

Un funcţionar public a scris reţete deşi nu e medic. Percheziţii la un centru de vârstnici din Turda

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Turda au făcut, joi, 5 percheziţie domiciliare, în cadrul unui dosar penal ce vizează infracţiunile de fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată (15 acte materiale) şi înşelăciune.

Perchiziţiile au fost derulate la domiciliile a două persoane fizice, precum şi la sediile a 3 persoane juridice, respectiv o instituţie publică, un centru pentru persoane vârstnice şi un operator economic din municipiul Turda.

„Din cercetări a reieşit că, în perioada 2020 - 2023, o femeie, de 55 de ani, din Turda, funcţionar în cadrul unei instituţii, ar fi întocmit mai multe înscrisuri oficiale din domeniul de medicină, fără a avea acest drept, pe care le-ar fi remis unor persoane fizice şi juridice. În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate mai multe documente cu valoare probatorie, dar şi alte bunuri de interes în cauză”, spun poliţiştii.

Cercetările au fost demarate de către Biroul de Investigaţii Criminale Cluj, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Turda, în urma sesizării făcute de reprezentanţii unei instituţii publice din Turda.

În urma verificărilor efectuate, reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă Cluj, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Cluj şi cei ai Direcţiei de Sănătate Publică Cluj au aplicat 12 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 27.000 de lei.

Pentru respectarea întregului cadru normativ care reglementează activitatea operatorilor economici, acţiunea a beneficiat sprijinul Biroului de Ordine Publică Turda, Secţiei 9 Poliţie Rurală Turda, Serviciului Criminalistic, Serviciului Arme Exprozivi şi Substanţe Periculoase, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Cluj-Detaşamentul 4 Turda, Inspectoratului Teritorial de Muncă Cluj, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Cluj şi Direcţiei de Sănătate Publică Cluj.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici