Acord de un miliard de dolari. Principalul concurent al Tesla din China va avea o fabrică în Turcia

  • Cel mai mare producător de maşini electrice din China, BYD, va construi o fabrică în Turcia.
  • Conform înţelegerii, investiţia va fi de un miliard de dolari.
  • BYD este principalul rival al companiei Tesla, iar noua fabrică va putea să producă până la 150.000 de vehicule pe an, anunţă Anadolu.
Urmărește
852 afișări
Imaginea articolului Acord de un miliard de dolari. Principalul concurent al Tesla din China va avea o fabrică în Turcia

Acord de un miliard de dolari. Principalul concurent al Tesla din China va avea o fabrică în Turcia

Acordul a fost semnat la un eveniment la Istanbul la care au participat directorul executiv al BYD Wang Chuanfu şi preşedintele Recep Tayyip Erdogan, potrivit BBC. Se doreşte ca unitatea să înceapă producţia până la sfârşitul anului 2026 şi să creeze aproximativ 5.000 de locuri de muncă.

Anunţul privind investiţia din Turcia apare în timp ce producătorii chinezi de vehicule electrice se confruntă cu o presiune tot mai mare în Uniunea Europeană şi SUA. Săptămâna trecută, UE a luat măsuri pentru a proteja industria auto din bloc prin creşterea tarifelor la vehiculele electrice din China.

Turcia face parte din Uniunea Vamală a UE, ceea ce înseamnă că vehiculele fabricate în ţară şi exportate în bloc pot evita tariful suplimentar.

Compania BYD şi-a propus să-şi extindă rapid unităţile de producţie în afara Chinei. La sfârşitul anului trecut, BYD a anunţat că va construi o fabrică în Ungaria, prima a companiei din Europa.

Joi, BYD a deschis o fabrică de vehicule electrice în Thailanda, prima sa fabrică din Asia de Sud-Est. Compania a mai spus că intenţionează să construiască o fabrică în Mexic.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici