Bursă. Dezvoltatorul imobiliar One United Properties ia o finanţare de 47 mil. euro de la Banca Transilvania ca să ramburseze un credit contractat în 2021 de la Black Sea Trade and Development Bank pentru a dezvolta One Tower

118 afișări
Imaginea articolului Bursă. Dezvoltatorul imobiliar One United Properties ia o finanţare de 47 mil. euro de la Banca Transilvania ca să ramburseze un credit contractat în 2021 de la Black Sea Trade and Development Bank pentru a dezvolta One Tower

Bursă. Dezvoltatorul imobiliar One United Properties ia o finanţare de 47 mil. euro de la Banca Transilvania ca să ramburseze un credit contractat în 2021 de la Black Sea Trade and Development Bank pentru a dezvolta One Tower

Dezvoltatorul imobiliar One United Properties (simbol bursier ONE) a anunţat miercuri la Bursa de Valori Bucureşti că filiala One United Tower a contractat o finanţare bancară de 47 mil. euro de la Banca Transilvania care va fi utilizată pentru rambursarea în integralitate a creditului contractat de aceasta în 2021 de la Black Sea Trade and Development Bank.

Banii au fost folosiţi pentru dezvoltarea clădirii sustenabile de birouri One Tower, parte a One Floreasca City. Totodată, această nouă finanţare asigură rambursarea parţială a creditelor existente de la acţionari şi a altor costuri aferente. One United Properties este condusă de Victor Căpitanu, acţionari, co-directori executivi şi membri executivi ai Consiliului de Administraţie.

„Suntem încântaţi să anunţăm accesarea unei finanţări de la Banca Transilvania, care ne va permite să rambursăm un credit existent pentru dezvoltarea clădirii de birouri One Tower şi, totodată, să reducem dobânda cu 1%, această măsură reflectând angajamentul nostru de a optimiza performanţa financiară. Interesul pentru oferta noastră de birouri este extrem de ridicat, iar clădirea One Tower este complet închiriată, demonstrând calitatea spaţiilor noastre. Cu o valoare brută de dezvoltare de 120 milioane de euro, această proprietate reprezintă un reper important în portofoliul nostru. De asemenea, ne angajăm să răspundem cererii crescânde de spaţii office sustenabile prin dezvoltarea noilor birouri la etajul 1 al One Gallery, imobil aflat în prezent în proces de restaurare”, spune Andrei Diaconescu.

Parte a dezvoltării multifuncţionale One Floreasca City, clădirea One Tower este prima clădire de birouri din România care a obţinut certificarea LEED v4 Platinum Building Design and Construction, cel mai înalt nivel oferit de această certificare. LEED este cel mai utilizat sistem de evaluare a clădirilor verzi din lume şi un simbol internaţional al excelenţei. este completată de certificarea WELL Health-Safety, care confirmă că sănătatea şi siguranţa chiriaşilor sunt pe primul loc, adoptând politici operaţionale şi implementând protocoale riguroase de întreţinere.

Printre companiile care au birourile la One Tower se numără McCann Worldgroup România, compania de consultanţă imobiliară CBRE, Sanador, casa de avocatură CMS România, Element group, companiile farmaceutice Egis şi Astellas, grupul de reciclare Green Group, Saint Gobain.

Întreaga dezvoltare One Floreasca City include o componentă rezidenţială cu apartamente design exclusiviste – One Mircea Eliade, clădirea de birouri clasă A One Tower, dar şi One Gallery, o componentă comercială cu spaţii office şi retail.

Pentru a răspunde cererii crescânde pentru spaţii de birouri moderne şi certificate, One United Properties îşi va extinde oferta office de la One Floreasca City odată cu  dezvoltarea One Gallery, fosta fabrică Ford aflată în prezent în proces de restaurare. Etajul 1 al imobilului prevede construcţia unor noi spaţii de birouri moderne, în vreme ce parterul va găzdui spaţii de retail. Valoarea brută de dezvoltare pentru One Gallery este de 100 de milioane de euro, cea mai mare investiţie privată din ţara noastră în restaurarea unui imobil istoric.

Dezvoltatorul imobiliar a încheiat primul trimestru din 2024 cu o cifră de afaceri consoidată de 419 milioane de lei, în scădere cu 5% faţă de T1/2023, în timp ce profitul net s-a ridicat la 157,3 milioane de lei, în creştere cu 4%. One United Properties are 3,4 mld. lei capitalizare, după ce acţiunile au scăzut cu 10,4% de la începutul acestui an, pe tranzacţii de 454 mil. lei, arată datele BVB.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici