Liberty Galaţi reporneşte furnalul de la combinatul siderurgic

  • Liberty Galaţi reporneşte furnalul de la combinatul siderurgic.
  • „Repornirea vine ca urmare a cererii solide pentru produsele din tablă groasă”, transmit reprezentanţii Liberty, relatează zf.ro.
Urmărește
1026 afișări
Imaginea articolului Liberty Galaţi reporneşte furnalul de la combinatul siderurgic

Liberty Galaţi reporneşte furnalul de la combinatul siderurgic

„Ca urmare a cererii solide pentru produsele sale din tablă groasă şi acoperite organic, Liberty Galaţi anunţă repornirea Furnalului nr. 5 în următoarele zile, după o scurtă întrerupere. Repornirea are loc în urma unei întâlniri a preşedintelui executiv al Liberty Steel Group Sanjeev Gupta cu viceprim-ministrul României Marian Neacşu, care a avut loc ieri la Bucureşti”, transmit reprezentanţii Liberty.

În cadrul întâlnirii dintre Liberty şi guvernul României, au fost abordate atât planurile iminente de repornire a activităţii furnalului pentru furnizarea produselor din oţel clienţilor locali din infrastructură şi construcţii navale, cât şi planurile LIBERTY de a investi în transformarea companiei din România într-un producător de oţel verde, adică oţel la a cărui producţie emisiile de dioxid de carbon au fost zero, au mai transmis reprezentanţii Liberty.

„Compania a solicitat sprijinul guvernului în alocarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră şi în implementarea mecanismelor existente pentru susţinerea marilor consumatori industriali de energie. În cadrul discuţiei, Viceprim-ministrul a subliniat importanţa companiei siderurgice din Galaţi pentru economia românească şi necesitatea continuării investiţiilor în decarbonizare. Guvernul României va colabora cu compania pentru identificarea soluţiilor care să susţină repornirea furnalului.”

Având în prezent un business cu o poziţie mai stabilă pe piaţă, repornirea Furnalului nr. 5 va contribui la creşterea avantajelor pe care compania le are în segmentele de tablă groasă şi de produse acoperite, mai susţin reprezentanţii Liberty.

„Ultimele douăsprezece luni au fost extrem de dificile pentru întreaga industrie siderurgică din Europa, dar suntem încurajaţi de suportul acordat de Guvernul României. Suntem recunoscători să lucrăm în parteneriat cu Guvernul României pentru a traversa aceste provocări şi pentru a susţine rolul esenţial pe care îl are compania din Galaţi în producţia de oţel necesară în infrastructura strategică, precum şi în asigurarea miilor de locuri de muncă în lanţul valoric. Odată cu repornirea Furnalului Nr. 5, ne propunem să maximizăm avantajele-cheie ale portofoliului nostru de produse din oţel, precum tablă groasă şi produse acoperite, şi să accelerăm producţia odată cu redresarea pieţei pe care sperăm cu toţii să o vedem în Europa”, a spus Ajay Aggarwal, preşedintele Consiliului de Administraţie al LIBERTY Galaţi, după întâlnirea de la Bucureşti.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici