SpaceX pregăteşte un nou test al rachetei Starship pentru lansarea spre Lună şi Marte

SpaceX va lansa un nou test al rachetei Starship, vizând recuperarea boosterului Super Heavy şi pregătirea pentru misiuni viitoare către Lună şi Marte, informează CNN.

Urmărește
45 afișări
Imaginea articolului SpaceX pregăteşte un nou test al rachetei Starship pentru lansarea spre Lună şi Marte

SpaceX pregăteşte un nou test al rachetei Starship pentru lansarea spre Lună şi Marte

Lansarea va avea loc de la centrul SpaceX Starbase din Boca Chica, Texas, duminică, la ora locală 8:00 (ora României: 15:00).

Misiunea va încerca pentru prima dată o manevră ambiţioasă de recuperare a boosterului Super Heavy de 71 de metri, folosind o structură uriaşă denumită Mechazilla. Boosterul va fi prins în aer de două braţe metalice, numite „chopsticks”.

După desprinderea de booster, nava Starship va continua să zboare cu ajutorul celor şase motoare proprii, exersând o aterizare controlată deasupra Oceanului Indian. SpaceX nu prevede recuperarea navei Starship în această etapă.

Testul are ca scop perfecţionarea modului în care SpaceX va putea recupera şi reutiliza rapid componentele rachetei pentru misiunile viitoare.

SpaceX planifică să utilizeze Starship pentru misiunea Artemis III a NASA, care vizează transportul astronauţilor pe Lună până în 2026, având contracte guvernamentale de până la 4 miliarde de dolari.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
spacex,
lună,
marte

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici