Tesla promite maşini mai ieftine după ce cererea pentru vehicule electrice a scăzut

  • Tesla accelerează lansarea de maşini mai puţin costisitoare în încercarea de a revigora cererea în scădere, după un alt trimestru dezamăgitor.
  • Producătorul de vehicule electrice îşi propune să înceapă producţia de noi modele chiar în acest an.
  • Decizia a făcut ca acţiunile să crească, după ce acţiunile Tesla au scăzut constant de la începutul anului.
527 afișări
Imaginea articolului Tesla promite maşini mai ieftine după ce cererea pentru vehicule electrice a scăzut

Tesla promite maşini mai ieftine după ce cererea pentru vehicule electrice a scăzut

Vestea a umbrit un mare deficit în ceea ce priveşte veniturile şi vânzările Tesla în primul trimestru. Directorul executiv Elon Musk pariază că modelele cu preţuri mai mici vor stimula cererea de vehicule electrice, care a încetinit la nivel global şi a forţat alţi producători auto să îşi regândească planurile de electrificare, transmite Bloomberg.

De asemenea, va ajuta la susţinerea companiei în timp ce aceasta lucrează pentru a transforma în realitate unele dintre ideile măreţe ale lui Musk, inclusiv o flotă de robotaxi autonomi, un serviciu de transport în regim de ride-hailing şi roboţi umanoizi.

Investitorii au fost îngrijoraţi de faptul că Tesla a renunţat la planurile pentru o maşină de 25.000 de dolari, Model 2, promisă de mult timp. Acum, Tesla spune că accelerează planurile cu costuri reduse şi că poate construi noile maşini în fabricile existente.

Însă nu e clar dacă promisiunea de marţi a Tesla privind "modele mai accesibile" a fost o referire la mult discutata maşină low-cost sau dacă se referă la eforturile de a reduce costurile modelelor existente Model 3 şi Y.

Agenţia Reuters a relatat la începutul lunii aprilie că Tesla a renunţat la planurile pentru Model 2. Musk a reacţionat rapid la acea ştire printr-o postare pe platforma sa de socializare X în care a spus "Reuters minte", fără a detalia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici