COMENTARIU Lelia Munteanu: Răul şi suportabilul

Urmărește
258 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: Răul şi suportabilul

Caut ceva ce m-ar putea sustrage show-ului electoral de prost gust din România Educată. Dau peste Caietele lui Camus – al V-lea (septembrie 1945 - aprilie 1948).

De ce se întoarce în secolul XIX, ca să citeze din scrisorile unui poet romantic? Alfred de Vigny: "Orice orânduire socială e rea. Din când în când devine doar suportabilă. Între rău şi suportabil e o dispută care nu merită nici măcar o picătură de sânge". 

Camus comentează: "Nu. Suportabilul merită, dacă nu sângele, cel puţin efortul unei vieţi întregi".

În Caietul II (septembrie 1937 – aprilie 1939) scrisese: "Politica şi soarta omenirii sunt hotărîte de nişte oameni lipsiţi de ideal şi de nobleţe. Oamenii cu adevărat nobili nu fac politică".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici