Armata rusă susţine că a capturat New York-ul, însă nu metropola americană, ci un orăşel din Ucraina

  • Afirmaţia de marţi a forţelor militare ruse că au cucerit New York-ul ar putea stârni dubii.
  • Totuşi, în loc de metropola americană, ruşii se referă la un orăşel din estul Ucrainei cunoscut anterior sub numele de Novgorodskoye.
Urmărește
929 afișări
Imaginea articolului Armata rusă susţine că a capturat New York-ul, însă nu metropola americană, ci un orăşel din Ucraina

Armata rusă susţine că a capturat New York-ul, însă nu metropola americană, ci un orăşel din Ucraina

„Una dintre cele mai mari aşezări din aglomerarea Toreţk şi centrul logistic de importanţă strategică Novgorodskoye din Republica Populară Doneţk a fost eliberat”, a declarat Ministerul rus al Apărării într-un comunicat pe Telegram, potrivit Politico.

New York, o suburbie a oraşului Toreţk din regiunea Doneţk, cu o populaţie de 10.000 de locuitori înainte de război, ar fi ultima zonă care a căzut sub controlul Moscovei în timp ce armata rusă înaintează în estul Ucrainei. A fost redenumită din Novgorodskoye în 2021, dar înainte de Războiul Rece era cunoscută şi sub numele de „Нью-Йорк”, redat diferit ca Neu Jork sau Niu York.

Forţele armate ucrainene au confirmat marţi că Rusia a atacat aşezările din zonă, dar nu au recunoscut capturarea orăşelului.

„Astăzi, inamicul atacă în apropierea aşezărilor New York, Nelipivka, Toreţk şi Zalizne. Apărătorii noştri dau o ripostă demnă inamicului, 13 lupte au fost deja finalizate, bătălia continuă”, a precizat Statul Major al Forţelor Armate ale Ucrainei într-o postare pe Facebook.

Anterior, marţi, ziarul ucrainean Ukrainska Pravda a relatat că forţele Kievului încă ţin linia în partea de nord a localităţii şi că în apropiere au loc lupte crâncene.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici