Atacurile asupra evreilor şi musulmanilor din Germania s-au înmulţit din cauza crizei din Gaza

  • Atacurile asupra evreilor şi musulmanilor din Germania s-au înmulţit după izbucnirea războiului din Gaza.
  • Statisticile cuprind toate incidentele, inclusiv cele violente.
Urmărește
359 afișări
Imaginea articolului Atacurile asupra evreilor şi musulmanilor din Germania s-au înmulţit din cauza crizei din Gaza

Atacurile asupra evreilor şi musulmanilor din Germania s-au înmulţit din cauza crizei din Gaza

Numărul incidentele antisemite a crescut cu peste 80% anul trecut, comparativ cu 2022, potrivit Sky News.

În total, în 2023 au fost înregistrate aproximativ 4.782 de astfel de incidente, ceea ce reprezintă o medie de 13 pe zi.

Cifrele grupului de monitorizare Asociaţia Federală a Departamentelor pentru Cercetare şi Informare asupra Antisemitismului (RIAS) arată că a existat o înumulţire îngrijorătoare a agersiunilor după atacurile Hamas din 7 octombrie.

În următoarele trei luni, au fost documentate 2.787 de incidente. Spre comparaţie, în tot anul 2022 au fost înregistrate 2.616 de incidente.

Incidentele s-au produs la locul de muncă, în instituţiile de învăţământ şi pe reţelele de socializare.

Şi atacurile asupra musulmanilor s-au înmulţit după 7 octombrie, potrivit unui raport separat publicat în această săptămână.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici