Sute de baloane cu gunoi lansate din Coreea de Nord au ajuns noaptea în Coreea de Sud

  • Cele mai multe au ajuns în apropiere de Seul.
  • Armata sud-coreeană anunţă că 350 de baloane care transportă deşeuri au fost lansate peste noapte din Coreea de Nord.
  • Tensiunea dintre cele două ţări este în creştere.
5464 afișări
Imaginea articolului Sute de baloane cu gunoi lansate din Coreea de Nord au ajuns noaptea în Coreea de Sud

Sute de baloane cu gunoi lansate din Coreea de Nord au ajuns noaptea în Coreea de Sud

Aproximativ 100 dintre baloane au căzut în regiunile sud-coreene, majoritatea fiind găsite în nordul provinciei Gyeonggi şi în capitala Seul. Acestea nu transportau „substanţe periculoase”, scrie în comunicatul autorităţilor din Coreea de Sud citat de CNN.

La fel ca în incidentele precedente, autorităţile au emis avertismente publice sfătuind populaţia să nu atingă baloanele căzute pe pământ. De asemenea, armata sud-coreeană a avertizat că ar putea reporni difuzarea de propagandă prin difuzoarele de la graniţă.

Începând din luna mai, Coreea de Nord a trimis peste 1.000 de baloane cu deşeuri în Coreea de Sud. Oficialii din Nord susţin că astfel răspund activiştilor sud-coreeni care aruncă peste graniţă pliante cu materiale critice la adresa regimului lui Kim Jong Un.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici