Catastrofă umanitară într-un oraş din Sudan. ONU: 1,8 milioane de oameni sunt prinşi în capcană

  • O catastrofă umanitară este pe cale să se producă în oraşul Al-Fashir din Sudan.
  • Aproape două milioane de oameni, care nu au provizii de bază, se află în oraşul controlat de armata sudaneză.
  • Oraşul este atacat de Forţele de Sprijin Rapid (RSF), o grupare rivală armatei.
459 afișări
Imaginea articolului Catastrofă umanitară într-un oraş din Sudan. ONU: 1,8 milioane de oameni sunt prinşi în capcană

Catastrofă umanitară într-un oraş din Sudan. ONU: 1,8 milioane de oameni sunt prinşi în capcană

Volker Turk, şeful ONU pentru drepturile omului a declarat vineri că a fost „îngrozit” de escaladarea violenţei în apropiere de oraşul sudanez. El a dezvăluit că a purtat discuţii cu comandanţii din ambele tabere, avertizând despre un dezastru umanitar dacă oraşul este atacat, potrivit Reuters.

Aproximativ 1,8 milioane de oameni, locuitori şi refugiaţi, se află în interiorul oraşului.

Ei nu au provizii de bază, iar un atac direct s-ar putea transforma într-o catastrofă umanitară.

„Înaltul Comisar i-a avertizat pe ambii comandanţi că luptele în Al-Fashir, unde peste 1,8 milioane de rezidenţi şi persoane strămutate sunt în prezent încercuite şi cu risc iminent de foamete, ar avea un impact catastrofal asupra civililor şi ar aprofunda conflictul intercomunitar cu consecinţe umanitare dezastruoase”, a spus Ravina Shamdasani, purtătorul de cuvânt al Înaltului Comisar Volker Turk, la o conferinţă ONU de la Geneva.

Oraşul este ultimul bastion al armatei sudaneze din regiunea de vest a Darfur, iar RSF încearcă să-l captureze pentru a controla întreaga regiune.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici