China susţine că Dalai Lama trebuie să-şi „corecteze temeinic” opiniile sale politice

Reprezentanţii Chinei susţin că Dalai Lama trebuie să-şi „corecteze temeinic” opiniile sale politice. Aceasta este condiţia impusă de chinezi pentru a permite reluarea legăturilor liderului religios cu guvernul Chinei. Miercuri, Dalai Lama s-a întâlnit cu un grup de parlamentari americani.

Urmărește
470 afișări
Imaginea articolului China susţine că Dalai Lama trebuie să-şi „corecteze temeinic” opiniile sale politice

China susţine că Dalai Lama trebuie să-şi „corecteze temeinic” opiniile sale politice

Declaraţia aparţine purtătorului de cuvânt al Ministerului de Externe al Chinei, potrivit Reuters.

„În ceea ce priveşte contactul şi negocierile dintre guvernul central al Chinei şi al 14-lea Dalai Lama, politica noastră a fost consecventă şi clară. Al 14-lea Dalai Lama trebuie să reflecteze în mod fundamental şi să-şi corecteze temeinic opiniile politice”, a declarat Lin Jian, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Chinei, în cadrul unei conferinţe de presă.

Mai mulţi parlamentari americani care s-au întâlnit miercuri cu Dalai Lama în India au declarat că nu vor permite Chinei să influenţeze alegerea succesorului său.

Beijingul îl numeşte lider separatist pe Dalai Lama. Liderul spiritual a fugit din Tibet în 1959 după o revoltă tibetană eşuată împotriva dominaţiei chineze. Ulterior, părţile au mai avut contacte, dar discuţiile au stagnat începând din 2010.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici