Doi senatori americani au introdus un proiect de lege care vizează desemnarea Rusiei ca stat sponsor al terorismului

  • Senatorii din cele două partide principale din Congresul SUA, Lindsey Graham şi Richard Blumenthal, au introdus un proiect de lege care vizează ca Rusia să fie desemnată stat sponsor al terorismului.
  • Decizia are loc în urma acordului de parteneriat strategic încheiat de preşedintele rus Vladimir Putin cu omologul său nord-coreean, Kim Jong Un.
  • Uniunea Europeană, Polonia, Slovacia şi alte ţări au desemnat Rusia drept stat sponsor al terorismului.
357 afișări
Imaginea articolului Doi senatori americani au introdus un proiect de lege care vizează desemnarea Rusiei ca stat sponsor al terorismului

Doi senatori americani au introdus un proiect de lege care vizează desemnarea Rusiei ca stat sponsor al terorismului

Senatorul republican Lindsey Graham a declarat că, pe lângă crimele pe care Rusia le-a comis în Ucraina şi în alte părţi ale lumii, vizita lui Putin în Coreea de Nord reprezintă o nouă provocare şi că acum este „momentul potrivit" pentru adoptarea acestui proiect de lege, scrie Voice of America (Vocea Americii).

„Faptul că Putin a avut curajul de a încheia un acord de apărare cu Coreea de Nord... unul dintre cele mai represive regimuri de pe planetă înseamnă că am pierdut disuasiunea... Îndemn administraţia, având în vedere ceea ce a făcut Putin ieri, să meargă până la capăt şi să recunoască regimul său pentru ceea ce este: un stat sponsor al terorismului", a declarat Graham, în timpul unei conferinţe de presă.

La rândul său, senatorul democrat Richard Blumenthal a precizat că acordul semnat între Vladimir Putin şi Kim Jong-un este „profund înspăimântător" şi „ostil Statelor Unite, păcii, libertăţii şi justiţiei în întreaga lume", potrivit Ukrainska Pravda.

În condiţiile prealabile care califică Rusia drept stat sponsor al terorismului, senatorii notează, în special, „invazia ilegală a Ucrainei suverane în 2022, care a dus la uciderea brutală a mii de civili nevinovaţi". Pe lângă aceste acuzaţii, senatorii vor să includă şi alte evenimente, printre care acte de otrăvire ale unor opozanţi, dar şi moartea lui Alexei Navalnîi, scrie Voice of America.

Până acum, Uniunea Europeană, Letonia şi Polonia se află printre cei care au desemnat Rusia drept stat sponsor al terorismului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici