- Home
- Externe
- WASHINGTON, (15.10.2015, 13:19)
- Valentin Vidu - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Video IMAGINI RARE dintr-o bază subterană de rachete, difuzate de Iran - VIDEO
Iranul a difuzat miercuri, într-un gest rar de deschidere, imagini dintr-un tunel săpat la aproximativ 500 de metri sub un munte, prezentate de un general de brigadă ca fiind doar una dintre "numeroasele baze de rachete" răspândite în întreaga ţară, relatează CNN.
Urmărește
35708 afișări
La prima vedere arată ca un platou de filmare din seria cu James Bond - o bază aparent de necucerit, într-un munte, înţesată de oameni în uniforme şi rachete care arată sinistru pe vehiculele lor de lansare, parcate de-a lungul unui tunel îngropat adânc în pământ.
Dar este o instalaţie de rachete din Iran cât se poate de reală, potrivit agenţiei semioficiale FARS.
Tunelul din imagini aparţine Forţelor Aeriene din cadrul Corpului Gardienilor Revoluţiei (CGR) - forţele de elită ale regimului islamic.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
Imaginile au fost difuzate în contextul în care presa de stat a anunţat duminică că Iranul a testat o nouă generaţie de rachete balistice cu rază lungă de acţiune. Testul din weekend pare să încalce Rezoluţia ONU 1929, potrivit căreia Iranul nu se poate angaja în vreo activitate legată de rachete balistice, au acuzat oficiali din cadrul administraţiei americane.
Însă oficiali americani au subliniat că testul nu încalcă acordul în domeniul nuclear încheiat în iulie între Iran, Statele Unite şi alte cinci mari puteri, pentru că acordul vizează doar programul nuclear iranian.
Baze americane "în raza de acţiune"
Iranul îşi revizuieşte în totalitate tehnologia în domeniul rachetelor, înlocuindu-şi arsenalul actual cu arme mai noi, a declarat un general pentru presa de stat.
"Începând de anul viitor, o generaţie nouă şi avansată de rachete, cu combustibil atât lichid cât şi solid, va înlocui produsele actuale", a anunţat generalul de brigadă Amir Ali Hajizadeh.
"Rachetele cu diverse raze de acţiune sunt montate pe lansatoare în toate bazele şi (sunt) pregătite să fie lansate", a continuat el.
Instalaţia subterană din imagini este doar una dintre "numeroasele baze de rachete" răspândite pe întregul teritoriu al ţării, potrivit lui Hajizadeh.
Generalul declara luna aceasta, într-un discurs pe care l-a susţinut la Universitatea din Teheran, că toate bazele americane din Orientul Mijlociu se află în raza de acţiune a rachetelor iraniene.
Dezvăluirea bazelor subterane are loc, de asemenea, în urma unui acord major la care Iranul a ajuns împreună statele din cadrul Grupului P5+1 - Statele Unite, Marea Britanie, Rusia, China, Franţa (membre ale Consiliului de securitate al ONU) şi Germania - asupra programului său nuclear.
Potrivit acordului, sancţiunile internaţionale impuse Iranului urmează să fie relaxate treptat, în schimbul limitării programului nuclear, astfel încât acesta să nu poată să conducă la dezvoltarea unei bombe atomice.
Iranul este o putere militară regională majoră, iar forţele Gardienilor Revoluţiei sunt implicate în războiul civi din Siria, în susţinerea regimului preşedintelui Bashar al-Assad, un aliat apropiat Teheranului.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Consiliul Gardienilor Constituţiei din Iran aprobă acordul în domeniul nuclear cu şase mari puteri
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe