Netanyahu salută cei 50 de ani de sprijin din partea lui Biden în cadrul vizitei la Casa Albă

Benjamin Netanyahu a adus un omagiu „celor 50 de ani de sprijin pentru statul Israel” din partea lui Joe Biden, în timpul întâlnirii celor doi la Casa Albă.

Urmărește
152 afișări
Imaginea articolului Netanyahu salută cei 50 de ani de sprijin din partea lui Biden în cadrul vizitei la Casa Albă

Netanyahu salută cei 50 de ani de sprijin din partea lui Biden în cadrul vizitei la Casa Albă

Întâlnirea a avut loc la o zi după ce premierul israelian a susţinut un discurs înflăcărat în Congres, când mii de protestatari pro-palestinieni manifestau afară.

Liderul israelian se confruntă cu presiuni atât în ţară, cât şi în străinătate pentru a pune capăt războiului Israel-Gaza, aflat acum în a noua lună, relatează BBC.

Netanyahu a declarat că îl cunoaşte pe Biden de 40 de ani şi că preşedintele a cunoscut fiecare premier israelian din ultima jumătate de secol.

Netanyahu a mai spus că aşteaptă să lucreze cu Biden „la marile probleme care ne aşteaptă” în următoarele câteva luni.

Se aşteaptă ca cei doi să discute despre Gaza, o încetare a focului cu Hamas şi o posibilă eliberare a ostaticilor în timpul întâlnirii.

De asemenea, Netanyahu intenţionează să se întâlnească cu vicepreşedintele Kamala Harris, prezumtivul candidat democrat după ce Biden a anunţat că se retrage.

Miercuri, în Camera Reprezentanţilor, Netanyahu a apărat războiul Israelului din Gaza, încercând în acelaşi timp să obţină sprijinul politicienilor americani.

Mii de protestatari pro-palestinieni au ieşit pe străzile din Washington pentru a-l acuza pe Netanyahu că este un „criminal de război”. Poliţia a arestat 23 de persoane, dintre care cinci în interiorul clădirii Capitoliului.

Se aşteaptă ca Netanyahu să îl viziteze vineri pe candidatul republican la alegerile prezidenţiale Donald Trump la reşedinţa sa Mar-a-Lago din Florida.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici