Terorismul islamist este principala preocupare de securitate înaintea Jocurilor Olimpice de la Paris

Terorismul islamist este principala preocupare în materie de securitate înaintea viitoarelor Jocuri Olimpice de la Paris, a declarat vineri şeful poliţiei din capitala franceză, Laurent Nunez, citat de Reuters.

108 afișări
Imaginea articolului Terorismul islamist este principala preocupare de securitate înaintea Jocurilor Olimpice de la Paris

Terorismul islamist este principala preocupare de securitate înaintea Jocurilor Olimpice de la Paris

Franţa se află la cel mai înalt nivel de alertă de securitate în apropierea Jocurilor, ţara pregătindu-se, în plus, pentru alegerile legislative anticipate de la sfârşitul lunii iunie.

De asemenea, autorităţile franceze au dejucat recent un atac asupra unui stadion sportiv dintr-un alt oraş francez.

„Terorismul islamist rămâne principala noastră preocupare", a declarat Nunez în cadrul unei conferinţe de presă, cu şapte săptămâni înainte de ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice, care va avea loc pe şi de-a lungul Senei, pe 26 iulie.

„Nu există încă o ameninţare clară împotriva Jocurilor şi a ţării noastre, dar aş dori să vă reamintesc că, la sfârşitul lunii mai, doi indivizi au fost arestaţi în Saint-Etienne şi puneau la cale un proiect care viza direct Jocurile Olimpice.

„Ameninţarea teroristă rămâne la fel de importantă ca şi ameninţarea protestatară reprezentată de grupurile ecologiste radicale, de ultra-stânga şi de mişcarea pro-palestiniană", a declarat Nunez.

Luna trecută, un cecen în vârstă de 18 ani a fost arestat în oraşul Saint-Etienne, fiind suspectat că plănuia un atac în numele Statului Islamic pe stadionul de fotbal din oraş în timpul Jocurilor Olimpice.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici