Un oficial german sugerează intenţia de a candida pentru postul de cancelar la alegerile din Germania de anul viitor

Ministrul german al Economiei, Robert Habeck, a dat cel mai puternic semnal de până acum că intenţionează să candideze la funcţia de cancelar din partea Verzilor.

Urmărește
516 afișări
Imaginea articolului Un oficial german sugerează intenţia de a candida pentru postul de cancelar la alegerile din Germania de anul viitor

Un oficial german sugerează intenţia de a candida pentru postul de cancelar la alegerile din Germania de anul viitor

Robert Habeck a dat de înţeles că va candida pentru funcţia de conducere, în cadrul unui interviu acordat publicaţiei POLITICO.

„Aş dori să îmi asum responsabilitatea”, a declarat Habeck în cadrul podcastului Berlin Playbook.

Vorbind cu POLITICO, Habeck a recunoscut că o revenire ar fi dificilă, comparând Verzii cu un club de fotbal care se luptă să revină de la un deficit de 4-0.

Luptele interne s-au reînnoit în cadrul coaliţiei de guvernare tripartite din Germania cu privire la o serie de probleme privind elaborarea unui proiect de buget pentru anul 2025.

Habeck, care îndeplineşte şi funcţia de vicecancelar al ţării, a declarat că este sigur că liderii coaliţiei vor conveni asupra unui nou proiect de buget până la sfârşitul acestei săptămâni.

Habeck a fost mult timp considerat un posibil candidat al Verzilor la funcţia de cancelar pentru alegerile federale din 2025. Candidatura sa a devenit mai probabilă din luna iulie, după ce ministrul de externe Annalena Baerbock s-a retras din cursă în timpul unui interviu acordat CNN, afirmând că principala sa responsabilitate va rămâne diplomaţia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici