- Home
- Life-Inedit
- BRUXELLES, (05.11.2013, 19:02)
- Florin Badescu
Muzică: Acord la Bruxelles pentru gestionarea colectivă a drepturilor de autor
Gestionarea colectivă a drepturilor de autor în sectorul muzical va fi simplificată şi armonizată la nivel european şi adaptată la specificul economiei digitale, în urma unui acord la care au ajuns în această săptămână Parlamentul European şi Consiliul Uniunii Europene, reprezentând statele membre.
Urmărește
183 afișări
Muzică: Acord la Bruxelles pentru gestionarea colectivă a drepturilor de autor (Imagine: Cristi Vatavu/Mediafax Foto)
Potrivit AFP, noua directivă, care va trebui să fie adoptată oficial, va permite "protejarea intereselor artiştilor noştri şi creatorilor prin garantarea unei remuneraţii adecvate, permiţând în acelaşi timp accesul la conţinuturi culturale pentru toţi cetăţenii Europei", a precizat, marţi, într-un comunicat, eurodeputata franceză Marielle Gallo, autoarea acestui text.
Acordul de principiu, obţinut luni seară, va permite, de asemenea, "întărirea pieţei unice digitale, prin simplificarea ofertei de servicii muzicale online peste tot în Europa", a precizat Marielle Gallo.
În mod concret, platformele legale de muzică online, precum Spotify, vor putea de acum să obţină licenţe paneuropene de la un mic număr de societăţi colective de gestionare a drepturilor de autor, în loc să negocieze cu organizaţii separate din fiecare stat membru.
ULTIMELE ȘTIRI
-
BREAKING NEWS: Databricks, compania de date şi AI în spatele căreia se află Ion Stoica şi Matei Zaharia, a obţinut o finanţare de peste 5 mld. dolari de la fonduri precum Blackstone, Apollo Global Management şi Blue Owl Capital. Acordul vine în paralel cu o rundă de finanţare de la investitori de 10 mld. dolari, care a ridicat valoarea companiei la 62 de mld. dolari
-
Preşedintele Xi laudă relaţiile economice dintre China şi UE înainte de revenirea lui Trump
-
Pete Hegseth, propus de Trump pentru Pentagon, în faţa unui vot tensionat în Senat
-
Starbucks impune o nouă regulă în cafenele: Cumpără ceva sau pleacă
Repertoriile specializate nu vor fi neglijate în favoarea repertoriilor mai populare, întrucât societăţile colective de gestionare a drepturilor de autor, din care face parte, de exemplu, compania Sacem din Franţa, vor trebui să elibereze licenţe pentru ele în exact aceleaşi condiţii.
"Acest fapt va permite consumatorilor din toată Europa să profite de un acces cât mai larg posibil la diverse repertorii muzicale", a precizat într-un comunicat ministrul lituanian al Culturii, Sarunas Birutis, a cărui ţară prezidează pentru şase luni Consiliul UE.
Textul prevede, de asemenea, ca autorii să fie remuneraţi cât mai repede posibil, cu un termen maximal de nouă luni după încheierea exerciţiului în timpul căruia redevenţele pentru operele lor vor fi fost colectate.
Textul impune şi o mai bună guvernare şi o transparenţă mai mare a societăţilor de gestionare colectivă a drepturilor de autor.
Textul de lege va trebui de acum înainte să fie adoptat de statele membre în UE şi va trebui să fie votat în mod definitiv în februarie de Parlamentul European.
Citește pe alephnews.ro: Arhivele Naționale ale Marii Britanii desecretizează documente MI5: Mărturisirile celor mai cunoscuți agenți ai Uniunii Sovietice. Cine sunt cei 5 „agenți Cambridge”
Citește pe www.zf.ro: În timp ce gazul din Marea Neagră deja a început să se vândă, România are o listă de 22 de centrale de energie care vor avea nevoie de peste 8 mld. metri cubi pe an, cam cât se va scoate anual din Neptun Deep. Care este stadiul pe fiecare proiect?
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
TikTok respinge zvonurile că Elon Musk va cumpăra platforma, înainte de a fi interzisă în SUA: „Pură ficțiune”
Cum ar arăta viaţa fără asigurări: câţi bani ar trebui să scoată din buzunar un român fără asigurare de călătorie şi sănătate
Ţara care nu mai vrea să le cumpere străinii casele. Guvernul a impus taxe uriaşe pentru persoanele din afara UE care vin să cumpere proprietăţi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ce s-a descoperit pe cadavrul femeii ucise din Bragadiru. Medicii legiști au examinat trupul
CANCAN.RO
Cu cât se vinde o monedă de 5 lei pe OLX, în 2025. Poate fi o „comoară” pentru colecționari!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe