Tesla, foarte aproape să realizeze vehicule complet autonome. O spune CEO-ul companiei

  • Elon Musk spune că Tesla e foarte aproape să dezvolte tehnologia care va permite vehiculelor să se conducă singure
  • CEO-ul Tesla a vorbit despre această tehnologie ani la rând, însă abia acum pare că e pe cale să o lanseze
  • Elon Musk crede că sistemul va fi gata anul acesta
813 afișări
Imaginea articolului Tesla, foarte aproape să realizeze vehicule complet autonome. O spune CEO-ul companiei

Elon Musk

Elon Musk e pe cale să schimbe definitiv industria automobilelor. CEO-ul Tesla a declarat, conform Bloomberg, că dezvoltarea tehnologiei care permite vehiculelor să se conducă singure este în stadii avansate, iar anul acesta speră că fie gata.
 
Musk a vorbit ani la rând despre ideea sa de a face automobilele complet autonome, iar în 2016, Tesla a taxat cu mii de dolari clienţii pentru o funcţie de „full self driving". Totuşi, chiar şi în prezent, maşinile Tesla au nevoie, când autopilotul este activat, de un şofer atent care să preia controlul în orice moment. Însă lucrurile par să se schimbe în perioada imediat următoare.
 
Mesajele lansate de Tesla au stârnit controverse, mai ales după ce, în 2018, reprezentanţii companiei au dat vina pe un şofer care conducea un model X, în timp ce autopilotul era în funcţiune, spunând că acesta nu a fost atent la drum.
 
În timp ce alţi dezvoltatori de automobile autonome sunt rezervaţi cu privire la estimările finalizării tehnologiei, Musk nu se fereşte şi spune că Tesla este foarte aproape să reuşească: „Sunt întrezător că funcţionalitatea de bază pentru nivelul 5 de autonomie va fi gata anul acesta. Nu cred că mai sunt probleme fundamentale, mai sunt probleme mici care trebuie rezolvate, iar apoi sarcina cea mare de a pune tot sistemul la un loc".
 
Acţiunile Tesla continuă să crească, atingând un prag de 1.400 de dolari la bursa din New Yok în această săptămână.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici