Un urs din Anglia va fi operat pe creier. Intrevenţia va fi una de pionierat

Ursul Boki care trăieşte într-un sanctuar al animalelor din Anglia va fi operat pe creier. Este vorba despre o intervenţie chirurgicală de pionierat care încearcă să dreneze lichidul din craniu. Scanările RMN au arătat că ursul are hidrocefalie.

Urmărește
124 afișări
Imaginea articolului Un urs din Anglia va fi operat pe creier. Intrevenţia va fi una de pionierat

Un urs din Anglia va fi operat pe creier. Intrevenţia va fi una de pionierat

Un tânăr urs născut din părinţi salvaţi dintr-un circ spaniol va suferi miercuri o operaţie de pionierat pe creier.

Boki, un urs brun european în vârstă de doi ani, a avut convulsii şi probleme de vedere în ultimele cinci luni. Scanările RMN au arătat că are hidrocefalie, o acumulare de lichid în cutia craniană, care îi pune presiune pe creier. Este o afecţiune care apare şi la oameni, dar se crede că este rară la animale.

Veterinarii specialişti care lucrează cu Wildwood Trust, lângă Canterbury, unde locuieşte Boki, îi vor introduce un tub în creier pentru a drena lichidul şi pentru a reduce presiunea craniană, potrivit Sky News.

Operaţia de trei ore va fi efectuată de Romain Pizzi, un specialist din Edinburgh, care obişnuieşte să preia cazuri pe care alţi veterinari nu le vor. El va face o mică gaură în craniul lui Boki şi va monta un tub care va merge pe sub piele din interiorul creierului până la vezica urinară.

Veterinarul a efectuat procedura doar o singură dată înainte, pe un urs negru asiatic din Laos. Operaţia a fost un succes.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici