AEP: Campania se încheie sâmbătă dimineaţa. Competitorii să nu continue propaganda electorală

  • Campania electorală pentru alegerile din 9 iunie se încheie sâmbătă, la ora 07.00, iar AEP le reaminteşte competitorilor să nu continue propaganda electorală.
  • Votarea se va încheia luni, ora 08:00, ora României, odată cu închiderea secţiilor de pe Coasta de Vest a Americii de Nord
243 afișări
Imaginea articolului AEP: Campania se încheie sâmbătă dimineaţa. Competitorii să nu continue propaganda electorală

„Având în vedere că mâine, 8 iunie 2024, ora 07:00, se încheie campania electorală pentru alegerile membrilor din România în Parlamentul European şi pentru alegerile autorităţilor administraţiei publice locale din 9 iunie 2024, Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) le reaminteşte competitorilor electorali că trebuie să respecte prevederile legale în vigoare şi să nu continue propaganda electorală. Totodată, Autoritatea Electorală Permanentă le doreşte mult succes tuturor candidaţilor la alegerile din 9 iunie şi îi îndeamnă să contribuie la desfăşurarea în cele mai bune condiţii a zilei votului, astfel încât întregul proces electoral să răspundă aşteptărilor democratice ale cetăţenilor”, potrivit unui comunicat de presă.

La alegerile din 9 iunie, vor fi organizate, pe teritoriul României, 18.955 de secţii de votare, iar în străinătate 915 secţii de votare.

Startul votării la aceste alegeri se dă în străinătate, primele secţii de votare fiind deschise în Auckland, Noua Zeelandă, sâmbătă, 8 iunie 2024, la ora 22:00, ora României.

În ţară, votarea la cele 18.955 de secţii începe duminică, 9 iunie 2024, ora 07:00 şi se încheie la ora 22:00, cu posibilitatea prelungirii până la ora 23:59 pentru cetăţenii care, la ora 22:00, se află în sediul secţiei de votare, precum şi pentru cei care se află la rând în afara sediului secţiei de votare pentru a intra în localul de vot. Aceleaşi reguli privind programul secţiilor de votare se aplică şi la cele organizate în străinătate.

Votarea în străinătate se va încheia luni, 10 iunie 2024, ora 08:00, ora României, odată cu închiderea secţiilor organizate pe Coasta de Vest a Americii de Nord.

Datele privind prezenţa la vot vor putea fi vizualizate în timp real, odată cu deschiderea primelor secţii de votare din străinătate, prin afişarea pe pagina de internet a Autorităţii Electorale Permanente - https://prezenta.roaep.ro, pentru fiecare secţie de votare, a numărului de alegători care s-au prezentat la vot, pentru fiecare scrutin în parte.

Rezultatele înscrise în procesele-verbale întocmite de către birourile electorale ale secţiilor de votare vor putea fi consultate pe aceeaşi pagină, imediat după încheierea acestora.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici