Giorgia Meloni spune că va putea lucra în continuare cu Ursula von der Leyen deşi partidul ei nu a votat-o

Premierul Italiei, Giorgia Meloni, a declarat că va putea lucra în continuare cu Ursula von der Leyen, deşi partidul său, Fraţii Italiei, a votat împotriva unui al doilea mandat al fostului ministrului german al Apărării la conducerea Comisiei Europene.

Urmărește
213 afișări
Imaginea articolului Giorgia Meloni spune că va putea lucra în continuare cu Ursula von der Leyen deşi partidul ei nu a votat-o

Parlamentului European a votat-o joi pe Ursula von der Leyen pentru un nou mandat de cinci ani la conducerea puternicului organism executiv al Uniunii Europene.

"Am cooperat până acum şi vom continua să o facem şi în viitor", a declarat Meloni despre relaţia sa cu Ursula von der Leyen, conform Reuters.

"Suntem oameni care au responsabilităţi şi le înţelegem importanţa", a spus Meloni într-un interviu acordat cotidianului italian Corriere della Sera, publicat sâmbătă.

Meloni, care conduce un guvern italian de dreapta din 2022, a declarat că susţine comentariile şefei Comisiei în discursul său în faţa Parlamentului European cu privire la necesitatea de a controla imigraţia, dar liderul italian a adăugat că UE în general are nevoie de mai puţine reglementări şi de a găsi modalităţi de a-şi spori competitivitatea economică.

De asemenea, ea a subliniat importanţa Italiei ca a treia cea mai mare economie din UE şi membru fondator al blocului, adăugând că are cel mai stabil guvern dintre toate naţiunile majore ale UE.

"Toată lumea recunoaşte importanţa şi rolul Italiei", a spus ea.

Premierul italian a mai spus că va putea lucra cu oricine va fi ales preşedinte al SUA în noiembrie. "Pentru mine, ceea ce contează este puterea alianţei cu Statele Unite", a spus ea.

"A crede că o alianţă între două naţiuni din G7 se va schimba odată cu schimbarea guvernului este stupid şi copilăresc", a adăugat Meloni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici