Iohannis: Cred că va exista suficientă înţelepciune pentru a păstra coaliţia în funcţiune şi după alegeri

Preşedintele Klaus Iohannis crede că actuala coaliţie de guvernare ar trebui să continue şi după alegerile de la sfârşitul anului. Cred că va exista suficientă înţelepciune pentru a păstra coaliţia guvernamentală în funcţiune, a declarat preşedintele.

Urmărește
129 afișări
Imaginea articolului Iohannis: Cred că va exista suficientă înţelepciune pentru a păstra coaliţia în funcţiune şi după alegeri

Iohannis: Cred că va exista suficientă înţelepciune pentru a păstra coaliţia în funcţiune şi după alegeri

Alegerile prezidenţiale şi parlamentare organizate în trei săptămâni la rând îi vor avantaja pe oameni, a spus şeful statului.

„Eu cred că va funcţiona, de ce să nu funcţioneze? E puţin neobişnuit, dar va fi avantajat omul de rând”, a declarat Iohannis.

Potrivit preşedintelui, coaliţia de guvernare ar trebui să continue şi după alegerile din acest an.

„Cred că va exista suficientă înţelepciune pentru a păstra coaliţia guvernamentală în funcţiune pentru că dincolo de campania electorală, ţara trebuie să fie guvernată”, a explicat preşedintele.

Klaus Iohannis a comentat şi scenariile privitoare la creşterile de taxe după alegeri.

„Nu sunt de acord cu aceste scenarii... Nu ne aşteaptă creşteri mari de taxe, sigur deficitul va fi considerabil mai mare decât 3%, considerat optim”, a mai spus Iohannis, care a spus şi ce trebuie să facă viitorul guvern. „Guvernul care se va constitui va trebui să ia măsuri pentru a creşte colectarea, pentru că asta-i marea problemă la noi. Guvernele româneşti nu au reuşit să crească colectarea”, a precizat Klaus Iohannis.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, participă la Summitul NATO de la Washington. Evenimentul a început marţi şi se va încheia joi. În cadrul reuniunii se vor adopta decizii importante cu privire la consolidarea sprijinului pe termen lung pentru Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici