Alarmă: virusul care „umflă creierul” face o nouă victimă

  • Un nou caz de infecţie cu virusul Nipah a fost confirmat în statul Kerala din India.
  • Un băiat de 14 ani a murit după ce a luat virusul şi a suferit un stop cardiac ca urmare a infecţiei.
  • Alte 60 de persoane sunt clasificate ca fiind „cu risc ridicat”.
Urmărește
1917 afișări
Imaginea articolului Alarmă: virusul care „umflă creierul” face o nouă victimă

Alarmă: virusul care „umflă creierul” face o nouă victimă

Ministrul sănătăţii din Kerala, Veena George, a declarat că guvernul a emis ordine de înfiinţare a 25 de comitete pentru identificarea şi izolarea persoanelor afectate.

Dr. Anoop Kumar, director de medicină critică la spitalul Aster MIMS din Calicut, a declarat că un caz pozitiv de Nipah a fost diagnosticat la un şcolar, iar persoanele care au fost în contact cu el sunt supravegheate.

„Există o şansă minimă de izbucnire a virusului Nipah în acest stadiu”, a spus el, adăugând că situaţia va fi monitorizată în următoarele şapte până la 10 zile.

Există 214 persoane pe lista primară de contacte a băiatului, arată Sky News. Dintre acestea, 60 se află în categoria de „risc ridicat”, iar secţii de izolare au fost înfiinţate în instituţiile de sănătate pentru a trata pacienţii.

Membrii familiei băiatului au fost ţinuţi sub observaţie la un spital local, iar altor persoane care ar putea fi în pericol li s-a cerut să se izoleze la domiciliu.

Nipah a fost legat de moartea a zeci de persoane în Kerala de la prima sa apariţie în 2018.

Virusul a fost identificat pentru prima dată în urmă cu 25 de ani în Malaezia şi a dus la apariţia unor focare în Bangladesh, India şi Singapore.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici