ANPC a oprit temporar funcţionarea unui furnizor de alimente al Institutului Fundeni. Neregulile constatate

Inspectorii ANPC au dispus oprirea temporară a activităţii unui furnizor de alimente al Institutului Clinic Fundeni, în urma unui control, precum şi amendarea firmei cu suma de 10.000 de lei.

Urmărește
182 afișări
Imaginea articolului ANPC a oprit temporar funcţionarea unui furnizor de alimente al Institutului Fundeni. Neregulile constatate

„În urma unei informaţii apărute în spaţiul public referitoare la neconformităţi ale unor produse alimentare puse la dispoziţie pacienţilor, la Institutului Clinic Fundeni, din Capitală, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a desfăşurat o acţiune de control la operatorul economic SC Hiper Ambrozia SRL, furnizorul acestor produse”, a transmis vineri ANPC într-un comunicat.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate amenzi de 10.000 de lei, s-a dispus oprirea definitivă de la utilizare/comercializare a produselor alimentare neconforme, oprirea temporară a prestării serviciilor, până la remedierea deficienţelor şi s-a făcut propunere de închidere a unităţii pentru o perioadă de până la 6 luni.

Printre neregulile constatate se numără nerespectarea temperaturii de depozitare, folosirea unor recipiente neconforme pentru depozitarea unora dintre ingrediente, în acestea aflându-se impurităţi şi bucăţi din material plastic, desfăşurarea activităţii în condiţii tehnice şi igienico-sanitare improprii: pavimentul depreciat, cu ciobituri, capacul sistemului de ventilaţie încărcat cu praf şi grăsime; conducte izolate necorespunzător; plafonul cu zone deteriorate, rupte, cu găuri, cu infiltraţii; conducte neigienizate, cu strat gros de praf, rugină şi grăsime; cabluri neizolate; pereţii laterali pătaţi, cu tencuială exfoliată.

De asemenea, s-a constatat folosirea unei camere cuptor cu strat de gros grăsime arsă, utilizarea unor tăvi de coacere cu strat gros de grăsime arsă şi a unor navete neigienizate corespunzător, cu strat de praf şi etichete rupte.

ANPC anunţă că va continua acţiunile de verificare a furnizorilor de produse şi servicii alimentare ale spitalelor din România.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici