Corduneanu avea nevoie de pistolul adus din străinătate pentru a asasina o persoană - FOTO

Costel Corduneanu, reţinut de DIICOT pentru constituire de grup infracţional organizat şi contrabandă calificată, i-a cerut finului lui Florin Pârjol - zis Ghenosu - aducerea din Spania a unui pistol şi a muniţiei aferente pentru a asasina o persoană, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Urmărește
2093 afișări
Imaginea articolului Corduneanu avea nevoie de pistolul adus din străinătate pentru a asasina o persoană - FOTO

Costel Corduneanu (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

În urma intervenţiei procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), s-a împiedicat comiterea unui eventual asasinat, susţin sursele citate.

Potrivit aceloraşi surse, în dosarul în care a fost reţinut Corduneanu sunt vizaţi şi finul liderului interlop Ghenosu şi soţia acestuia.

În cursul anchetei, soţia finului lui Ghenosu ar fi recunoscut integral acuzaţiile aduse ei şi lui Costel Corduneanu. În acest context, avocatul vasluian Neculai Horobeţ ar fi încercat să o convingă pe femeie să ducă într-o altă direcţie ancheta procurorilor DIICOT, printr-o a doua mărturie, care să fie mincinoasă, susţin sursele citate.

În acest dosar, procurorii DIICOT au asigurat o plajă probatorie bogată, alcătuită din interceptări, filaje şi flagrant.

Costel Corduneanu, avocatul Neculai Horobeţ şi Ovidiu Ransburg au fost reţinuţi de procurorii DIICOT în noaptea de joi spre vineri, pentru că ar fi adus în ţară un pistol de provenienţă spaniolă cu 19 gloanţe.

Cei trei vor fi duşi, vineri, la Curtea de Apel Iaşi, cu propunerea de arestare preventivă.

Costel Corduneanu este cercetat pentru constituire de grup infracţional organizat şi contrabandă calificată, iar Ovidiu Ransburg şi avocatul Neculai Horobeţ, pentru aceleaşi două infracţiuni, dar şi de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Aceştia au fost reţinuţi după ce în maşina în care se afla Ransburg a fost găsit un revolver de provenineţă spaniolă cu 19 gloanţe de calibru 38 special - 9 milimetri, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX avocata lui Costel Corduneanu, Raluca Andrei.

Avocata a precizat că maşina în care se afla Ransburg a fost oprită, miercuri, la Vaslui, acesta fiind dus, împreună cu altă persoană, la audieri.

Ulterior, procurorii DIICOT Iaşi au emis, joi seară, ordonanţă de reţinere şi pentru Costel Corduneanu, suspectând că acel pistol ar fi trebuit să ajungă la acesta.

Potrivit unor surse judiciare, Costel Corduneanu ar fi fost reţinut pe motiv că există interceptări ale unor discuţii între Corduneanu şi ceilalţi membri ai grupului.

Avocata susţine însă că la dosar nu există nicio înregistrare a vreunei convorbiri între Corduneanu şi membrii grupului.

"La dosar nu există nicio convorbire între Costel Corduneanu şi ceilalţi membri ai grupului. Nicio persoană nu indică faptul că pistolul era pentru clientul meu", a declarat avocata Raluca Andrei.

Anchetatorii au făcut, joi, percheziţii la locuinţa lui Costel Corduneanu.

În luna februarie a acestui an, Constantin Corduneanu a înregistrat o cerere la Tribunalul Iaşi, solicitând statului român să îi achite daune morale de două milioane de lei şi daune materiale de 100.000 de lei în dosarul în care a fost arestat preventiv, în 10 octombrie 2004, pentru constituirea unui grup infracţional organizat, organizarea, coordonarea şi finanţarea filialei de trafic ilicit de droguri, el fiind eliberat în 23 iunie 2005.

În cererea înaintată instanţei acesta reclamă şi durata procesului, care a trecut prin toate instanţele, în nouă ani, el susţinând că i-a fost încălcată "în mod flagrant şi sistematic prezumţia de nevinovăţie".

În noiembrie 2013, Constantin Corduneanu a fost achitat, printr-o decizie definitivă a instanţei supreme, în dosarul în care era acuzat de trafic de droguri şi de constituire a unui grup infracţional organizat, după ce dosarul fusese înaintat instanţei în 2005.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a menţinut, astfel, soluţia dată de instanţele de fond şi de apel.

Până să fie trimişi în judecată, în 2005, membrii grupării Corduneanu au fost monitorizaţi timp de un an de către anchetatori, în grupul lor fiind infiltraţi investigatori sub acoperire, iar convorbirile lor despre afacerile ilegale cu ecstasy au fost interceptate, informa Ministerul Public.

În acest dosar, anchetatorii au găsit, în urma unor percheziţii domiciliare în Iaşi, droguri de risc şi mare risc.

Într-un alt dosar, Constantin Corduneanu, doi dintre fraţii săi şi alte două persoane au fost trimişi în judecată de procurorii anticorupţie pentru trafic de influenţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici