Iaşi: 45 de bombe de aruncător, descoperite de două persoane care se plimbau prin pădure

Două persoane care se plimbau prin pădurea din localitatea Păun, zona Releu Bucium, comuna Bârnova, judeţul Iaşi, au găsit, sâmbătă, elemente de muniţţie rămase neexplodate din perioada celui de-al Doilea Război Mondial.

196 afișări
Imaginea articolului Iaşi: 45 de bombe de aruncător, descoperite de două persoane care se plimbau prin pădure

45 de bombe de aruncător, descoperite de două persoane care se plimbau prin pădure. Sursa foto: ISU Iaşi

Elemente de muniţie rămase neexplodate sau nedezactivate din cel de-Al Doilea Război Mondial, din care două elemente de muniţie, au fost găsite de doi cetăţeni care se plimbau prin pădurea din localitatea Păun, zona Releu Bucium, comuna Bârnova.

La locul intervenţiei a acţionat echipa pirotehnică din cadrul Detaşamentului 2 de Pompieri Iaşi.

Echipa pirotehnică a luat măsură protejării zonei, iar echipaje ale poliţiei au asigurat perimetrul.

În urma asanării a 500 de mp au fost descoperite 45 bombe de de aruncător, dintre care unul de 80 mm şi 44 de 60 mm.

Pentru a evita producerea unor evenimente cu urmări tragice, în momentul găsirii elementelor de muniţie neexplodate, se interzice lovirea sau mişcarea muniţiilor găsite în pământ sau la suprafaţă; comercializarea acestora prin agenţii de colectare a deşeurilor feroase şi neferoase; aprinderea focului în apropierea muniţiilor descoperite neexplodate; introducerea muniţiilor în foc; topirea elementelor metalice de muniţii; tăierea muniţiilor cu fierăstrăul, scule electrice sau prin sudură; folosirea muniţiilor pentru improvizarea diferitelor unelte; utilizarea pulberilor şi explozivilor proveniţi din muniţii în scopuri artizanale; demontarea de la muniţii a focoaselor sau a altor elemente componente; folosirea pentru joacă, de către copii, a unor muniţii cum sunt: grenadele, proiectilele şi focoasele sau alte elemente ale acestora.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici