Mii de posturi vacante din spitale şi serviciile de ambulanţă, deblocate prin decizie de Guvern

  • Mii de posturi vacante din spitale şi serviciile de ambulanţă au fost deblocate prin decizie de Guvern.
  • Decizia a fost anunţată joi de premierul Marcel Ciolacu.
1161 afișări
Imaginea articolului Mii de posturi vacante din spitale şi serviciile de ambulanţă, deblocate prin decizie de Guvern

Potrivit premierului, 2.700 de posturi vor fi ocupate în perioada următoare.

„Deblocăm azi angajările pentru alte 2700 posturi vacante din spitale şi serviciile de ambulanţă. Este a treia decizie similară a Guvernului în sprijinul sistemului medical după cele din ianuarie şi februarie, când au fost deblocate angajările pentru 10.000 de posturi”, a declarat Marcel Ciolacu.

Premierul a mai anunţat că vor fi luate măsuri pentru a uşura accesul pacienţilor la medicamente esenţiale.

„În plus, vom crea un grup de lucru pentru identificarea soluţiilor care să permită accesul pacienţilor la medicamente esenţiale, la preţuri rezonabile. Aceste soluţii vor fi discutate şi cu industria farmaceutică”, a adăgat Marcel Ciolacu.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, afirmă că problema aprovizionării cu medicamente este a întregii Uniuni Europene.

„Încă de la sfârşitul anului trecut, Comisia Europeană a stabilit ca prioritate crearea unei alianţe pentru medicamentele critice, adică medicamente de uz larg pentru care s-au semnalat discontinuităţi în toate statele membre. Am participat la reuniunea miniştrilor sănătăţii care a dus la operaţionalizarea acestei alianţe. La nivel naţional, ne preocupă două elemente. Primul este accesul neîntrerupt la medicamente a pacienţilor din România, iar acest lucru se poate realiza în cadrul unui grup de lucru inter-instituţional, cu Ministerul Economiei, alături de Ministerul Sănătăţii, ca şi coordonatori ai acestui domeniu de producţie a medicamentelor. (...) Stabilirea unei independenţe a Uniunii Europene în ceea ce priveşte materiile prime din care se fac aceste medicamente este de asemenea o condiţie esenţială”, a mai afirmat Rafila.

Şedinţa de Guvern s-a desfăşurat joi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici