Misoginismul este considerat o formă de extremism de către guvernul britanic

Guvernul britanic va trata misoginismul extrem ca o formă de extremism, conform noilor planuri guvernamentale.

Urmărește
499 afișări
Imaginea articolului Misoginismul este considerat o formă de extremism de către guvernul britanic

Sursa foto: Pexels

Ministrul de Interne din Marea Britanie, Yvette Cooper, a ordonat revizuirea strategiei de combatere a extremismului din ţară, examinând şi ura faţă de femei, scrie BBC. Aceasta ar fi o ideologie extremistă în creştere „atât online, cât şi pe străzile noastre”, spune ministrul.

Printre altele vor fi revizuite extremismul islamist, cel de extremă dreaptă, dar şi ideologiile din categorii mai largi care susţin, de exemplu, violenţa.

Strategia de combatere a extremismului îşi propune să cartografieze şi monitorizeze astfel tendinţele extremiste, în vederea găsirii de soluţii care să îi îndepărteze pe oameni de acestea.

Nu este prima dată când guvernul consideră misoginismul drept o formă de extremism, având în vedere, de exemplu, preocupările legate de „cultura Incel”, o mişcare online care persistă de câţiva ani, fiind formată în principal din bărbaţi tineri care se descriu „involuntar celibatari”, dând vina pe femei şi pe „masculii alfa” pentru problemele lor.

În 2021, un tânăr în vârstă de 22 de ani, adept al „culturii Incel”, a ucis cinci persoane într-un atac armat, după care s-a împuşcat mortal, mai scrie BBC.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici