Percheziţii în Timiş, Arad, Hunedoara şi Giurgiu într-un dosar de spălare de bani şi înşelăciune

Poliţiştii şi procurorii fac percheziţii miercuri în Timiş, Arad, Hunedoara şi Giurgiu într-un dosar care vizează infracţiuni precum spălarea banilor, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, precum şi grup infracţional organizat.

253 afișări
Imaginea articolului Percheziţii în Timiş, Arad, Hunedoara şi Giurgiu într-un dosar de spălare de bani şi înşelăciune

Percheziţii în Timiş, Arad, Hunedoara şi Giurgiu într-un dosar de spălare de bani şi înşelăciune

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IPJ Timiş, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, au pus în executare 4 mandate de percheziţie domiciliară.

Percheziţiile s-au desfăşurat în judeţele Timiş, Arad, Hunedoara şi Giurgiu, într-un dosar penal în care se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de spălarea banilor, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, precum şi grup infracţional organizat.

„În fapt, mai multe persoane ar fi constituit un grup specializat pe inducerea în eroare a mai multor persoane, în vederea dobândirii de beneficii materiale însemnate, iar sumele de bani astfel obţinute ar fi fost transferate către diferite persoane, ce aveau rolul de a sprijini gruparea, în sensul disimulării sumelor de bani provenite din infracţiuni, sub forma mai multor tranzacţii bancare între conturile personale sau conturi controlate de aceştia. În vederea documentării întregii activităţi infracţionale, percheziţiile au avut drept scop identificarea de înscrisuri, medii de stocare, documente, instrumente de plată electronice, precum şi orice alte mijloace de probă privitoare la efectuarea de operaţiuni bancare ilegale, respectiv a pierderii trasabilităţii şi a albirii unor sume însemnate de bani provenite din comiterea unor fapte ilicite”, spun poliţiştii.

În urma percheziţiilor domiciliare, au fost ridicate mai multe înscrisuri, 14 telefoane mobile, 2 laptopuri, 3 tablete electronice, precum şi 25 de carduri bancare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici