Primul caz de variolă ovină descoperit în Bulgaria, la graniţa României

  • Bulgaria se confruntă cu o situaţie alarmantă în sectorul zootehnic.
  • Autorităţile bulgare au confirmat primul caz de variolă la oi în ţară, mai precis în localitatea Straldzha, regiunea Yambol, nu departe de graniţa cu România.
Urmărește
174 afișări
Imaginea articolului Primul caz de variolă ovină descoperit în Bulgaria, la graniţa României

Primul caz de variolă ovină descoperit în Bulgaria, la graniţa României

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) informează că joi Bulgaria a notificat apariţia primului focar de variolă la oi în localitatea Straldzha, regiunea Yambol.

Focarul a fost identificat în cadrul unui efectiv de oi din localitatea Straldzha, iar autorităţile din Bulgaria au dispus măsuri stricte pentru controlul şi eradicarea bolii, printre care restricţionarea mişcării animalelor din zona afectată, uciderea efectivului de ovine şi caprine afectat, supravegherea intensivă a efectivelor de ovine şi caprine din regiune şi din zonele limitrofe, implementarea măsurilor de biosecuritate în fermele afectate şi în jurul acestora sau informarea crescătorilor de animale şi a publicului cu privire la măsurile de prevenire şi control.

ANSVSA spune că monitorizează evoluţia situaţiei din Bulgaria şi colaborează îndeaproape cu autorităţile sanitar-veterinare bulgare pentru a preveni răspândirea bolii în România.

Variola ovină este o boală virală gravă care afectează în principal ovinele şi caprinele, cauzată de un virus din familia Poxviridae. Boala are un caracter foarte contagios şi se poate răspândi rapid într-o turmă, ducând la pierderi economice semnificative.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici