Se deschide circulaţia pe centura Nojorid, a treia centură finalizată de CJ Bihor

  • Sâmbătă dimineaţa se deschide circulaţia pe întregul traseu al Centurii Nojorid, după ce în 4 august a fost deschisă parţial.
  • Este a treia centură finalizată de Consiliul Judeţean Bihor, după centurile Sântandrei şi Sânmartin, transmite marţi CJ Bihor.
Urmărește
1341 afișări
Imaginea articolului Se deschide circulaţia pe centura Nojorid, a treia centură finalizată de CJ Bihor

Centura Nojorid Sursa foto: Facebook, Consiliul Judeţean Bihor

Potrivit unui comunicat al instituţiei, noul drum are o lungime totală de 8,3 km şi este prevăzut cu pistă de biciclete cu o lăţime de 2,5 metri.

Pe lângă centura propriu-zisă, care ocoleşte localitatea Nojorid, au fost construite două bretele de legătură, una cu DN 79, spre centrul localităţii, şi una cu Centura Oradea, prin cartierul Grigorescu. Astfel, se asigură o legătură directă între cele două centuri.

Drumul se intersectează şi cu Inelul Rutier Metropolitan, un proiect al Consiliului Judeţean Bihor care va conecta DN79, DN76 şi DN1. Constructorii finalizează lucrările pe capătul dinspre Nojorid, care va prelua din 17 august traficul de pe Centura Nojorid.

„De la sfârşitul acestei săptămâni, tranzitarea localităţii Nojorid şi intrarea în Oradea, dinspre Arad, se vor face în condiţii mult mai bune. Se va putea intra pe Centura Oradea şi pe diagonala din cartierul Grigorescu”, a precizat Ilie Bolojan, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Bihor. 

Centura Nojorid face parte din lotul II al proiectului „Creşterea accesibilităţii pe drumurile judeţene în Zona Metropolitană Oradea”. Din acelaşi lot face parte şi Centura Sântandrei, deschisă circulaţiei în luna mai. Valoarea contractului pentru cele două drumuri este de 100.429.001,55 lei, TVA inclus, finanţarea fiind asigurată din bugetul CJ Bihor şi din fonduri europene, prin Programul Regional Nord-Vest 2021 – 2027.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici