Şeful Statului Major al Apărării şi omologul luxemburghez, discuţii la Comandamentul NATO din Sibiu

Şeful Statului Major al Apărării, generalul Gheorghiţă Vlad, s-a întâlnit marţi, la Comandamentul Corpului Multinaţional Sud-Est din Sibiu şi la Centrul Naţional de Instruire Întrunită „Getica” din Cincu, Braşov, cu omologul luxemburghez, generalul Steve Thull.

Urmărește
167 afișări
Imaginea articolului Şeful Statului Major al Apărării şi omologul luxemburghez, discuţii la Comandamentul NATO din Sibiu

Şeful Statului Major al Apărării şi omologul luxemburghez, discuţii la Comandamentul NATO din Sibiu

Întrevederile au avut loc în cadrul vizitei în România a unei delegaţii a Marelui Ducat al Luxemburgului, condusă de viceprim-ministrul, Xavier Bettel, căreia i s-a alăturat şi ambasadorul României în Luxemburg, E.S. Alexandrina-Livia Rusu.

Potrivit Ministerului Apărării, agenda s-a axat pe schimbul de opinii privind integrarea militarilor luxemburghezi în Grupul de Luptă al NATO, dislocat în facilităţile de instruire din Cincu, în urmă cu doi ani, pentru consolidarea posturii de descurajare şi apărare.

Totodată, discuţiile oficialilor au vizat evaluarea situaţiei de securitate din zona extinsă a Mării Negre, evoluţia arhitecturii defensive euro-atlantice, precum şi diversificarea programului de antrenamente şi exerciţii comune pe teritoriul naţional.

Generalul Gheorghiţă Vlad a apreciat că nivelul excelent al relaţiilor de cooperare dintre militarii români şi cei care constituie structura aliată se datoreaza şi remarcabilei conduite profesionale a militarilor luxemburghezi.

„În continuare, contribuţia lor rămâne esenţială în procesul realizării capacităţii operaţionale iniţiale a Grupului de Luptă de nivel brigadă, care va avea loc la începutul anului viitor. Reiterez cu deplină convingere că împreună suntem ferm angajaţi pentru apărarea colectivă şi întărirea flancului estic al NATO şi al UE”, a afirmat şeful Apărării.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici