Tânăr irakian, reţinut la Viena după dejucarea planului de atac împotriva lui Taylor Swift

Un irakian în vârstă de 18 ani a fost reţinut la Viena în legătură cu investigaţiile privind un presupus complot de atac în timpul unui concert al lui Taylor Swift în capitala Austriei, a declarat vineri ministrul austriac de Interne.

Urmărește
282 afișări
Imaginea articolului Tânăr irakian, reţinut la Viena după dejucarea planului de atac împotriva lui Taylor Swift

Sursă foto: Mediafax Foto

Irakianul provine din acelaşi cerc cu principalul suspect, un austriac de 19 ani cu rădăcini din Macedonia de Nord, a declarat ministrul de interne Gerhard Karner, citat de Reuters.

Suspectul irakian a jurat credinţă grupării jihadiste Statul Islamic (SI) la 6 august, dar rămâne neclar dacă are o legătură directă cu atacul planificat, a declarat Karner.

Mai mulţi suspecţi vor fi interogaţi şi proprietăţile vor fi percheziţionate pe măsură ce anchetatorii continuă să analizeze complotul, a adăugat acesta.

Principalul suspect, care a jurat, de asemenea, loialitate faţă de SI, plănuia un atac mortal printre cei aproximativ 20.000 de fani „Swiftie” care urmau să se adune în faţa stadionului Ernst Happel din Viena, ceea ce a dus la anularea celor trei spectacole din cauza problemelor de securitate.

Tânărul de 19 ani, care şi-a dat demisia cu mai puţin de două săptămâni înainte de atacul planificat, spunând că „avea planuri mari”, a făcut o mărturisire completă în arest, potrivit autorităţilor.

Alţi doi tineri austrieci în vârstă de 17 şi 15 ani au fost reţinuţi miercuri pentru presupusul complot.

Tânărul de 17 ani, care primise un loc de muncă la o companie care furniza servicii la stadion, a refuzat până acum să depună mărturie, potrivit lui Karner. Băiatul, care, de asemenea, pare să fi fost radicalizat, era deja cunoscut de autorităţi. Tânărul de 15 ani continuă să fie interogat intensiv de poliţie, a adăugat Karner.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici