Albanezul Mirlind Daku, suspendat două meciuri pentru scandări ofensatoare la Euro 2024

  • Atacantul albanez Mirlind Daku a fost suspendat duminică pentru două meciuri, acesta strigând alături de fanii echipei sale scandări ofensatoare la adresa Serbiei şi Macedoniei de Nord la Euro 2024.
  • UEFA a declarat că acest comportament încalcă regulile de bază ale unei conduite decente.
Urmărește
422 afișări
Imaginea articolului Albanezul Mirlind Daku, suspendat două meciuri pentru scandări ofensatoare la Euro 2024

Albanezul Mirlind Daku, suspendat două meciuri pentru scandări ofensatoare la Euro 2024

Daku şi-a cerut scuze pentru că s-a alăturat scandării de sloganuri împotriva celor două ţări cu ajutorul unui megafon, după remiza 2-2 dintre echipa sa şi Croaţia, miercuri, la Hamburg.

UEFA a precizat într-un comunicat că i-a interzis lui Daku să participe la următoarele două meciuri pentru „nerespectarea principiilor generale de conduită, pentru încălcarea regulilor de bază ale comportamentului decent, pentru utilizarea evenimentelor sportive pentru manifestări de natură nesportivă şi pentru discreditarea sportului fotbal".

UEFA a adăugat că este în curs o investigaţie cu privire la un potenţial comportament rasist şi/sau discriminatoriu din partea fanilor la meci.

Albania, care ocupă locul al treilea în Grupa B cu un punct şi încă se mai poate califica în optimi, joacă luni la Duesseldorf cu Spania, care este lider cu şase puncte.

Serbia a ameninţat că se retrage de la turneul final din cauza scandărilor fanilor Croaţiei şi Albaniei, în timpul egalului 2-2 dintre echipele lor.

Cele mai multe controverse au ca subiect Kosovo, cu majoritate albaneză, a cărui independenţă nu este acceptată de Serbia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici