Comitetul Internaţional Olimpic a atribuit Alpilor francezi organizarea Jocurilor Olimpice de iarnă din 2030. Condiţia pusă de Comitet

Comitetul Internaţional Olimpic a atribuit Alpilor francezi organizarea Jocurilor Olimpice de iarnă din 2030, cu condiţia să primească garanţii financiare din partea statului înainte de 31 decembrie. Franţa a organizat anterior Jocurile de iarnă la Chamonix în 1924, Grenoble în 1968 şi Albertville în 1992.

Urmărește
208 afișări
Imaginea articolului Comitetul Internaţional Olimpic a atribuit Alpilor francezi organizarea Jocurilor Olimpice de iarnă din 2030. Condiţia pusă de Comitet

Comitetul Internaţional Olimpic a atribuit Alpilor francezi organizarea Jocurilor Olimpice de iarnă din 2030. Condiţia pusă de Comitet

Franţa a fost aleasă miercuri, în mod condiţionat, drept gazdă a Jocurilor de iarnă din 2030 şi trebuie acum să ofere garanţii financiare esenţiale în lunile următoare, a declarat Comitetul Internaţional Olimpic.

Jocurile ar urma s[ fie organizate de două regiuni Auvergne-Rhone-Alpes şi Provence-Alpes-Cote d'Azur.

Candidatura din Alpii francezi a fost alegerea preferată încă din luna iunie, dar, din cauza alegerilor şi a actualului guvern interimar, nu a reuşit să ofere la timp garanţiile financiare regionale şi de stat necesare.

Franţa trebuie să aibă garanţiile semnate de prim-ministrul său până la 1 octombrie şi ratificate de parlament până la 1 martie 2025, a declarat CIO.

Preşedintele francez Emmanuel Macron a vorbit în cadrul sesiunii CIO înainte de votul de miercuri, în încercarea de a atenua orice îngrijorare şi de a-şi arăta sprijinul pentru candidatură.

„Confirm angajamentul deplin al naţiunii franceze şi vă asigur că îi voi cere viitorului prim-ministru să includă nu numai această garanţie, ci şi o lege olimpică în priorităţile noului guvern”, a spus el.

„În urmă cu şapte ani, ne-am luat acelaşi angajament (pentru Jocurile de vară din 2024 de la Paris) şi ne-am ţinut de cuvânt. Vom face acelaşi lucru”.

Decizia CIO, prin care candidatura a obţinut 84 din 88 de voturi, înseamnă că Franţa va găzdui Jocurile de iarnă la şase ani după Jocurile Olimpice de vară de la Paris, care încep vineri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici