Croaţia şi Albania remizează spectaculos şi păstrează şanse de calificare în optimi la Euro 2024

  • Remiză spectaculoasă între Albania şi Croaţia în primul meci al rundei secunde de la Euro 2024.
  • Croaţii au fost conduşi cu un gol marcat devreme, dar au revenit în repriza secundă cu golul lui Kramaric, dublat de un autogol al lui Gjasula.
  • Albania a egalat în prelungiri, pentru un 2-2 echitabil.
Urmărește
566 afișări
Imaginea articolului Croaţia şi Albania remizează spectaculos şi păstrează şanse de calificare în optimi la Euro 2024

Croaţia şi Albania remizează spectaculos şi păstrează şanse de calificare în optimi la Euro 2024. Sursa foto: Mediafax Foto

După înfrângerea cu Spania, Croaţia a cedat victoria în minutele suplimentare de joc ale meciului de miercuri, de la Hamburg, în faţa Albaniei, în meciul încheiat cu scorul de 2-2. Optimile de finală rămân accesibile, teoretic, pentru ambele echipe, însă cele două reprezentative au meci cu Italia şi Spania în ultima etapă, meciuri mai mult decât complicate.

Deşi oamenii lui Zlatko Dalic au fost conduşi repede după un gol al lui Qazim Laci, ei au reuşit să preia conducerea în repriza secundă prin Andrej Kramaric (74) şi un autogol al lui Klaus Gjasula (77). Albanezii au egalat însă în prelungiri prin acelaşi Gjasula (90+5).

Albanezii au început foarte curajos şi au deschis scorul în minutul 11, prin lovitura de cap a lui Qazim Laci, din faţa porţii.

Dominik Livakovic, care putea să intervină salvator la primul gol, a reuşit să evite majorarea scorului, în minutul 31, când a respins mingea şutată puternic de Asllani, precum şi minutele suplimentare de joc ale primei reprize, la lovitura de cap a lui Rey Manaj.

La cealată poartă, Thomas Strakosha e pus şi el în evidenţă, în minutul 50 şi 54 de şuturile lui Luka Sucic şi Mateo Kovacic.

Golul egalizator al croaţilor a venit în minutul 74 pe traseul Ante Budimir - Andrej Kramaric, ultimul marcând cu calm din careu, pentru 1-1.

Sucic revine în prim plan, peste doar un minut, însă acţiunea sa e oprită de vigilenţa lui Strakosha.

Tot Sucic stă şi la originea majorării scorului, în minutul 76 (2-1), când şutul său respins de un fundaş a fost deviat în propria poartă de Klaus Gjasula.

Albanezii ripostează ofensiv şi ratează o mare ocazie de a egala în minutul 90, şutul din careu al lui Arber Hoxha fiind blocat de Dominik Livakovic.

Ghinionistul autor al autogolului, a reuşit în minutul 90+5 să îşi refacă norocul, marcând golul egalizator, cu care aduce primul punct naţionalei Albaniei, la fel ca şi celei a Croaţiei.

În aceaşi grupă se joacă joi confruntarea dintre Spania şi Italia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici