Euro 2024: Croaţia înfruntă Albania, Germania caută revanşa cu Ungaria, iar Scoţia înfruntă Elveţia

  • Runda a doua a Campionatului European de fotbal din Germania începe miercuri cu Croaţia şi Albania, într-o întâlnire crucială din Grupa B.
  • Apoi, gazdele din Germania vor încerca să confirme victoria inaugurală, căutând revanşa împotriva Ungariei, iar Scoţia îşi linge rănile împotriva Elveţiei.
224 afișări
Imaginea articolului Euro 2024: Croaţia înfruntă Albania, Germania caută revanşa cu Ungaria, iar Scoţia înfruntă Elveţia

Echipa Germaniei, în timpul unui antrenament. Sursa foto: Hepta / Mediafax Foto

16:00: Croaţia - Albania (Grupa B, Hamburg )

Croaţia şi Albania au pierdut meciurile de deschidere şi, într-o grupă extrem de dificilă, în care se află Italia şi Spania, ambele pot vedea în acest meci cea mai bună şansă de a obţine trei puncte. O înfrângere cu 3-0 în faţa Spaniei a fost poate puţin cam dură pentru Croaţia, dar matematica din faza grupelor rămâne aceeaşi: două victorii pot aduce o calificare certă.

Ziarul local Jutarnji List a rezumat starea de spirit printr-un titlu sugestiv: „Cu curaj, înainte".

Căpitanul Luka Modrić, la rândul său, a rezumat starea de spirit a echipei: „Nu mai avem dreptul să facem greşeli. Într-un fel, este un lucru bun, pentru că ştim că nu avem altă opţiune decât să câştigăm".

Nedim Bajrami a adus Albania în avantaj după doar 23 de secunde de la startul întâlniri cu Italia (un record la EURO), dar Squadra Azzurra s-a mobilizat şi s-a impus cu 2-1, ceea ce înseamnă că echipa lui Sylvinho începe de la zero meciul cu Croaţia.

Dominaţia la mijlocul terenului ar putea fi cheia la Hamburg, Bajrami fiind conştient de ceea ce are de înfruntat Albania. "Îl cunosc bine pe [Marcelo] Brozović pentru că am jucat împotriva lui în Serie A, iar [Luka] Modrić şi [Mateo] Kovačić sunt doi jucători mari care joacă la un nivel înalt, aşa că ar trebui să ne concentrăm 100% împotriva lor".

Ca fapt statistic, merită remarcat faptul că înfrângerea Croaţiei în faţa Spaniei a fost doar a treia în ultimele 13 meciuri din faza grupelor EURO (7 victorii şi 3 remize).

19:00: Germania - Ungaria (Grupa A, Stuttgart )

Germania a debutat în turneu cu o victorie explozivă cu 5-1 împotriva Scoţiei la Munchen, Jamal Musiala şi Florian Wirtz fiind printre vedetele unei performanţe încântătoare pentru fanii germani. Însă, o înfrângere şi două remize în ultimele trei meciuri împotriva Ungariei sugerează că confruntarea de la Stuttgart nu va fi un galop de sănătate.

„Ungaria este întotdeauna un adversar incomod", a declarat mijlocaşul Emre Can. „Este dificil să joci împotriva lor. Îmi amintesc de [remiza 2-2] de la EURO 2020 la Munchen. Trebuie să ne concentrăm asupra noastră. Dacă ne vom folosi energia din victoria cu 5-1 împotriva Scoţiei, ne vom descurca bine".

Înfrângerea cu 3-1 în faţa Elveţiei a reprezentat un start dezamăgitor pentru Ungaria, a cărei echipă are şase jucători ce activează în Germania. Prima rundă a fost una dezamăgitoare pentru portarul lui Leipzig, Péter Gulácsi, totuşi acesta nu crede că jocul echipei sale necesită o schimbare fundamentală, din partea unei echipe care a trecut neînvinsă de calificări. „Avem o structură clară a modului în care vrem să jucăm", a declarat jucătorul de 34 de ani. „Fiecare ştie unde trebuie să fie şi care este rolul său". Erorile individuale i-au costat împotriva Elveţiei, ceea ce înseamnă că de data aceasta vor trebui să facă un joc aproape perfect.

Germania a câştigat meciul de deschidere al unui Campionat European pentru a opta oară, împotriva Scoţiei. Nicio altă echipă nu a reuşit mai mult de şase.

22:00 : Scoţia vs Elveţia (Grupa A, Köln )

Tartan Army, armata de suporteri ai Scoţiei, a venit în număr mare pentru meciul de deschidere a turneului, dar echipa lui Steve Clarke a fost aproape inexistentă, suferind o înfrângere cu 5-1 şi lăsându-l pe mijlocaşul Callum McGregor dornic să se revanşeze împotriva Elveţiei.

„Toată lumea se va lua de noi şi pe bună dreptate pentru o prestaţie slabă, dar nu putem lăsa să ne deraieze, nu putem să ne prăbuşim", a spus el. "[Elveţia şi Ungaria] vor simţi mirosul de sânge şi depinde de noi acum să îndreptăm lucrurile".

Selecţionerul Steve Clarke susţine că abilitatea Elveţiei de a-şi ridica nivelul de joc în turneele majore este un exemplu pentru Scoţia, iar elveţienii au dat o primă lovitură esenţială la EURO 2024, victoria cu 3-1 în faţa Ungariei dând impresia că faza eliminatorie este deja aproape acontată de oamenii lui Murat Yakin. Cu toate acestea, căpitanul elveţian Granit Xhaka ştie că trebuie să se concentreze asupra următorilor adversari.

„Cunoaştem calitatea pe care o are Scoţia", a declarat jucătorul de la Leverkusen. „Jucători mari care joacă pentru echipe mari".

Elveţia a pierdut doar unul dintre ultimele opt meciuri din faza grupelor EURO (W4 D3).

Euro 2024 continuă joi cu următoarele meciuri:

16:00: Slovenia - Serbia (Grupa C, Munchen)
19:00: Danemarca - Anglia (Grupa C, Frankfurt)
22:00: Spania - Italia (Grupa B, Gelsenkirchen)

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici