Euro 2024 - Grupa B se încheie luni cu meciurile Croaţia - Italia şi Albania - Spania. Toate calculele

Ultimele meciuri din Grupa B se joacă luni, de la ora 22.00, Croaţia urmând să întâlnească Italia, iar Albania - Spania. Doar Spania, deja câştigătoare a grupei, e sută la sută sigură de calificarea în optimile de finală, celelalte trei echipe având toate şanse teoretice de a ieşi din faza grupelor.

473 afișări
Imaginea articolului Euro 2024 - Grupa B se încheie luni cu meciurile Croaţia - Italia şi Albania - Spania. Toate calculele

Euro 2024 - Grupa B se încheie luni cu meciurile Croaţia - Italia şi Albania - Spania

22:00: Croaţia - Italia (Grupa B, Leipzig)

În urma înfrângerii în faţa Spaniei şi a victoriei în faţa Albaniei, care a fost smulsă în urma unui ultim gol egalizator al lui Klaus Gjasula, Croaţia are nevoie disperată de un rezultat pozitiv în faţa Italiei pentru a-şi menţine speranţele de promovare.

„Trebuie să câştigăm acest ultim meci", a declarat mijlocaşul croat Martin Baturina. „Ştim că va fi greu pentru că este Italia, la urma urmei. Cu toate acestea, am revenit din situaţii mai dificile decât aceasta şi cred că vom reuşi să câştigăm."

Italia are trei puncte din cele două meciuri şi va confirma calificarea în optimi ca vicecampioană de grupă dacă va evita înfrângerea. Eşecul în faţa Spaniei nu pare să fi afectat încrederea Squadrei Azzurra, portarul Gianluigi Donnarumma declarând: „Destinul nostru este încă în mâinile noastre, nu trebuie să ne facem griji. Vom avea multe de făcut împotriva Croaţiei, dar sunt convins că o putem face". Ne aşteaptă un meci interesant.

Patru din ultimele cinci întâlniri oficiale dintre aceste echipe s-au încheiat la egalitate, 1-1. Celălalt rezultat a fost o victorie cu 2-1 pentru Croaţia, la Cupa Mondială FIFA 2002.

22:00: Albania - Spania (Grupa B, Düsseldorf)

Albania a primit un nou suflu după acel egal dramatic împotriva Croaţiei. Cu toate acestea, Albania mai are încă multe de făcut pentru a se califica, deoarece va înfrunta una dintre cele mai impresionante echipe ale turneului de până acum, Spania.

Mijlocaşul Qazim Laçi a sintetizat foarte bine starea de spirit din tabără, spunând „Nu vom renunţa niciodată şi vom încerca să dăm tot ce avem mai bun împotriva Spaniei. Aş considera-o ca pe o finală. Acest punct împotriva Croaţiei ne va da mai multă încredere".

La Roja a câştigat deja Grupa B în urma celor două prestaţii impresionante, dar îşi doreşte să nu piardă impulsul înainte de optimi. Antrenorul Luis de la Fuente a sugerat că ar putea profita de această ocazie pentru a face rotaţii, dar şi-a îndemnat echipa să ţină piciorul pe pedală:

„La final de sezon, jucătorii sunt foarte obosiţi şi orice şansă de a-i odihni pe jucători este un plus. Dar am jucat cu foame aici [împotriva Italiei] şi o vom face şi când vom întâlni Albania."

Spania a câştigat toate cele şapte întâlniri oficiale cu Albania, marcând 29 de goluri şi primind doar două.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici