Luptătorul cubanez Mijain Lopez face istorie: Campion olimpic pentru a cincea oară consecutiv

Prin victoria sa în finala probei olimpice de lupte greco-romane la categoria -130 kg, cubanezul Mijain Lopez a devenit primul sportiv din istorie, care câştigă titlul olimpic în aceeaşi probă de cinci ori la rând, la orice disciplină.

Urmărește
956 afișări
Imaginea articolului Luptătorul cubanez Mijain Lopez face istorie: Campion olimpic pentru a cincea oară consecutiv

Sursă foto: Mediafax Foto

Superstar al luptelor greco-romane şi deja campion olimpic la categoria -130 kg în 2008, 2012, 2016 şi 2021, cubanezul Mijain Lopez a reuşit un tur de forţă fără precedent. Învingându-l (6-0) pe chilianul Yasmani Acosta Fernandez în finala disputată marţi seară la Paris, luptătorul şi-a confirmat dominaţia în aceeaşi probă pentru a cincilea an consecutiv.

Este o performanţă unică, nereuşită de niciun alt sportiv, indiferent de disciplină.

O supremaţie remarcabilă pentru un sportiv în vârstă de aproape 42 de ani, care nu a mai participat la nicio competiţie de când a câştigat titlul la Tokyo. Prezenţa sa în capitala Franţei este rezultatul unei cote câştigate de compatriotul său Oscar Pino (care nu este prezent la Paris) la Campionatele Mondiale din 2023.

Medalia sa de aur a fost a doua a ţării sale la Jocurile de la Paris, Arlen Lopez obţinând bronzul în proba de box -80 kg.

Merită menţionat faptul că această victorie a fost obţinută în faţa unui adversar de origine cubaneză, forţat să se exileze pentru a avea şansa de a-şi trăi visul olimpic.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici