Marius Şumudică este noul antrenor al Rapidului: „Îmi doream foarte mult să revin acasă”

  • Rapid Bucureşti a anunţat, marţi, că Marius Şumudică este noul antrenor principal al formaţiei din Giuleşti.
  • Anunţul a fost făcut la câteva minute după demiterea lui Neil Lennon, care a rezistat doar şase etape pe banca giuleştenilor.
Urmărește
734 afișări
Imaginea articolului Marius Şumudică este noul antrenor al Rapidului: „Îmi doream foarte mult să revin acasă”

Marius Şumudică este noul antrenor al Rapidului. Sursa foto: Facebook/FC Rapid 1923

În vârstă de 53 de ani, “Şumi” va sta pe banca Rapidului din nou după 13 ani, urmând să îl înlocuiască pe Neil Lennon, a anunţat clubul din Giuleşti pe site-ul său oficial.

Crescut în galeria alb-vişinie, Marius Şumudică a câştigat titlul de campion în 1999, an în care a obţinut şi titlul de golgheter al Rapidului, cu 20 de goluri marcate: 17 în campionat, două în Cupa României şi unu în cupele europene.

Ca fotbalist, Marius Şumudică a evoluat în Giuleşti timp de trei sezoane, între 1997 şi 1999, dar şi în stagiunea 2001-2002, pe lângă titlul de campion, câştigând şi Cupa României de două ori, în 1998 şi 2002.

Ca antrenor, pe lângă experienţa de pe banca Rapidului, din sezonul 2010/2011, când i-a condus pe giuleşteni în 29 de etape, Marius Şumudică a mai antrenat la Astra Giurgiu, alături de care a şi ridicat trofeul de campion, Farul Constanţa, FC Braşov, FC Vaslui, Universitatea Cluj, CFR Cluj, dar şi formaţii din străinatate, ca Al Shabab, Kayserispor, Gaziantep, Rizespor, Malatyaspor sau Al Raed.

„Mi s-a îndeplinit un vis! Îmi doream foarte mult să revin acasă, Giuleştiul este casa mea. Cuvintele sunt de prisos, nu am ce să spun. Nu pot exprima prin cuvinte ceea ce simt în acest moment. Rapid este echipa pe care o iubesc. Sunt dator faţă de această echipă. Simt că în acest moment sunt dator să fac lucrurile aşa cum trebuie şi să ieşim din zona în care ne aflăm acum, să ducem Rapidul acolo unde toată lumea aşteaptă. Ştiu că sunt aşteptări.Niciodată nu m-am ferit de genul acesta de aventuri! Sper să reuşesc, este plăcerea vieţii mele! Fotbalul mi-a dat tot în viaţă, iar eu trebuie să dau tot fotbalului! Rapidul mi-a dat tot în viaţă! Am fost campion cu Rapid şi sper să fiu campion cu Rapid şi din postura de antrenor. Acesta este visul meu”, a declarat noul antrenor al Rapidului.

Primul meci cu Marius Şumudică pe bancă se va disputa vineri seara, de la ora 22:00, la Iaşi, atunci când Rapid caută să “spargă gheaţa” cu prima victorie a sezonului, împotriva Politehnicii.

Neil Lennon a rezistat doar şase etape pe banca giuleştenilor

„Astăzi, Neil Lennon şi FC Rapid au decis să urmeze drumuri diferite. Îi mulţumim lui Neil şi staff-ului său pentru implicare şi profesionalism, şi le urăm mult succes în continuare”, a scris clubul pe pagina de Facebook.

Cu Neil Lennon pe bancă, Rapid a înregistrat cinci remize şi o înfrângere.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici