Mbappe vrea să joace împotriva Poloniei, spune Deschamps

  • Atacantul francez Kylian Mbappe face progrese în recuperarea sa după o fractură la nas.
  • El vrea să joace împotriva Poloniei la Euro 2024, marţi, a declarat luni selecţionerul Didier Deschamps.
  • El a evitat însă să dea asigurări că starul francez va fi titular.
255 afișări
Imaginea articolului Mbappe vrea să joace împotriva Poloniei, spune Deschamps

Mbappe vrea să joace împotriva Poloniei, spune Deschamps

Atacantul, care va evolua la Real Madrid, şi-a spart nasul în prima victorie a Franţei, 1-0 cu Austria, şi nu a participat la remiza 0-0 cu Olanda.

Franţa nu a marcat încă niciun gol în Germania, victoria cu Austria fiind obţinută printr-un autogol. Speranţele lor de a smulge olandezilor primul loc în Grupa D ar putea depinde nu doar de victoria în faţa Poloniei, ci şi de numărul de goluri pe care le vor înscrie, ceea ce pune recuperarea lui Mbappe sub lumina reflectoarelor.

„Se simte mai bine de la o zi la alta", a declarat Deschamps reporterilor când a fost întrebat dacă tânărul de 25 de ani - care a marcat 47 de goluri în 80 de apariţii pentru Franţa - este gata să revină pe teren.

„Nu voi nega că este la fel de dornic să joace mâine cum a fost să joace împotriva Olandei".
Deschamps a declarat că vânătăile lui Mbappe s-au diminuat, ceea ce face mai uşor pentru el să se obişnuiască să poarte o mască de protecţie, chiar dacă aceasta îi limitează uşor vederea.

Mbappe a luat parte la un meci de antrenament sâmbătă şi s-a antrenat din nou de atunci.

Vorbind cu reporterii înaintea lui Deschamps, mijlocaşul francez N'Golo Kante a sugerat că Mbappe ar putea reveni pentru a face faţă polonezilor deja eliminaţi.

„Cu Kylian înapoi în echipă, cred că ne poate ajuta să înscriem şi să câştigăm. În mod clar, este un mare plus să îl avem pe Kylian înapoi", a spus Kante.

Polonia a fost prima echipă care nu a reuşit să ajungă în fazele eliminatorii la Euro 2024, după ce a pierdut primele două meciuri din grupă.

În acelaşi timp cu meciul Franţa-Polonia, Olanda înfruntă o Austrie mai în formă, care speră să se claseze printre primele două în grupă.

Atât Franţa, cât şi Olanda au patru puncte, olandezii fiind în avantaj la goluri marcate.

„Cu cât marcăm mai multe goluri, cu atât este mai probabil să terminăm pe primul loc", a declarat Deschamps.

Câştigătoarea Grupei D va înfrunta a doua clasată din Grupa F, un loc ocupat acum de Turcia, în timp ce vicecampioana va înfrunta ocupanta locului doi din Grupa E, în care România, Belgia, Slovacia şi Ucraina au toate câte trei puncte.

Franţa s-a clasat pe primul loc în grupele de calificare la toate cele cinci turnee majore anterioare sub conducerea lui Deschamps - trei Cupe Mondiale şi două Campionate Europene.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici