Poliţia germană a arestat doi bărbaţi care au încercat să şantajeze familia pilotului de Formula 1 Michael Schumacher

  • Doi bărbaţi au fost reţinuţi după ce au fost acuzaţi că au încercat să şantajeze familia legendarului pilot de Formula 1 Michael Schumacher.
  • Starul Formulei 1 nu a mai avut nicio apariţie publică de când a suferit o leziune cerebrală gravă într-un accident de schi, în urmă cu mai bine de zece ani.
451 afișări
Imaginea articolului Poliţia germană a arestat doi bărbaţi care au încercat să şantajeze familia pilotului de Formula 1 Michael Schumacher

Poliţia germană a arestat doi bărbaţi care au încercat să şantajeze familia pilotului de Formula 1 Michael Schumacher

Procurorii germani au dezvăluit luni că un tată şi fiul său au fost reţinuţi luna trecută după ce le-au spus angajaţilor familiei că se află în posesia unor dosare pe care familia nu le-ar dori publicate, potrivit agenţiei germane de ştiri dpa, citată de SkyNews.

Suspecţii ar fi spus că vor publica fişierele pe darknet dacă nu vor fi plătiţi cu câteva milioane de euro.

Unele dintre fişiere au fost trimise familiei ca presupuse dovezi, au declarat procurorii. Nu este clar ce conţineau aceste fişiere.

Cei doi bărbaţi, în vârstă de 53 şi 30 de ani, din oraşul german Wuppertal, au fost localizaţi de anchetatori în parcarea unui supermarket din oraşul Gross-Gerau.

Numele lor nu au fost divulgate, în conformitate cu normele germane privind protecţia vieţii private, însă aceştia se aflau deja în perioada de probă într-un alt caz.

„Dacă sunt găsiţi vinovaţi, aceştia riscă o amendă sau o pedeapsă cu închisoarea de până la cinci ani", a declarat procurorul şef Wolf-Tilman Baumert, potrivit dpa.

Detaliile despre starea lui Schumacher au fost păstrate în secret de familia sa după ce acesta a fost implicat într-un accident de schi aproape fatal în decembrie 2013.

Septuplul campion de Formula 1 a suferit o leziune cerebrală când a căzut şi s-a lovit cu capul de o stâncă, spărgându-şi casca, în timp ce schia în Alpii francezi, la Meribel.

De când a părăsit spitalul, în septembrie 2014, Schumacher a fost îngrijit în mod privat la o casă a familiei, din Elveţia.

Schumacher nu a mai avut nicio apariţie publică de la accidentul suferit în urmă cu mai bine de zece ani şi nu pare probabil să o facă, deoarece familia sa a făcut apel în repetate rânduri la intimitate.

În vârstă de 55 de ani, Schumacher s-a retras din Formula 1 în 2012, după ce a câştigat 91 de curse şi cinci titluri consecutive cu Ferrari, între 2000 şi 2004. Celelalte două titluri ale sale au fost cu Benetton în 1994 şi 1995.

Familia sa a câştigat anterior un proces împotriva unei edituri care a publicat un interviu generat de inteligenţa artificială care îi era atribuit.

Tabloidul german Die Aktuelle se lăudase că are „primul interviu" cu Schumacher de la accidentul său, dar folosise inteligenţa artificială pentru a genera citate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici