Oamenii de ştiinţă au găsit microplastice în organele sexuale masculine

Cercetătorii au descoperit microplastice în organele sexuale masculine, ridicând îngrijorări cu privire la impactul lor asupra sănătăţii sexuale masculine.

Urmărește
710 afișări
Imaginea articolului Oamenii de ştiinţă au găsit microplastice în organele sexuale masculine

Oamenii de ştiinţă au găsit microplastice în organele sexuale masculine

Studiul, publicat în revista Nature, citat de Sky News, a analizat ţesutul de la şase bărbaţi care au suferit operaţii pentru disfuncţie erectilă.

Microplasticele, unele având dimensiuni de doar doi micrometri, au fost identificate în 80% dintre probe.

Tipurile de microplastice găsite includ polietilen tereftalat (PET), utilizat frecvent în haine şi ambalaje alimentare, şi polipropilena, utilizată în ambalaje.

Cercetătorii spun că descoperirea ridică întrebări despre impactul poluării mediului asupra sănătăţii sexuale masculine.

Microplasticele pot intra în organism prin alimente, apă, aer şi chiar prin atingere. Ele au fost găsite în sânge pentru prima dată în 2022, iar cercetări mai recente le leagă de afecţiuni mai grave.

Un studiu publicat în luna martie a acestui an a constatat că pacienţii cu microplastice în vasele de sânge au fost mai predispuşi la un accident vascular cerebral, la moarte prematură sau la atac de cord. Cercetătorii au identificat plastic în vasele de sânge a aproape trei din cinci (58%) dintre cei 304 pacienţi înscrişi într-un studiu din Italia.

Aceste constatări nu dovedesc că particulele de plastic au cauzat atacurile de cord şi accidentele vasculare cerebrale, deoarece pacienţii ar fi putut fi expuşi la alţi factori de risc, dar se potrivesc cu alte cercetări care au constatat că microplasticele dăunează celulelor umane, publicate de Şcoala Medicală Hull York şi de Universitatea din Hull în 2021.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici