- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (27.11.2014, 09:43)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
STUDIU: Angajaţii care îşi urăsc locurile de muncă prezintă un risc mai mare de îngrăşare
Angajaţii care îşi urăsc locurile de muncă prezintă un risc mai mare de îngrăşare, întrucât aceste persoane aleg alimente nesănătoase pentru mesele de prânz în zilele cu agende de lucru stresante, potrivit unui studiu realizat recent în Marea Britanie.
Urmărește
298 afișări
STUDIU: Angajaţii care îşi urăsc locurile de muncă prezintă un risc mai mare de îngrăşare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Prin comparaţie, angajaţii care au o atitudine pozitivă faţă de locurile lor de muncă aleg alimente sănătoase pentru mesele de prânz, orientându-se spre salate şi sendvişuri, informează dailymail.co.uk.
Peste trei sferturi (77%) dintre cei 2.000 de angajaţi britanici partticipanţi la acest studiu au spus că atmosfera de la locul de muncă influenţează "în mod categoric" alimentele pe care le aleg pentru mesele de prânz.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Este în interesul TĂU ca Guvernul României să fie format din manageri independenți de partide, consacrați în companii private și corporații? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Burduja afirmă că preluarea E.ON România de către compania maghiară MVM ar putea fi blocată din motive de securitate: „Nu vom permite gazului rusesc să intre în ţară”
-
Donald Trump afirmă că pregăteşte o întâlnire cu Vladimir Putin pentru a discuta despre războiul din Ucraina
-
Adrian Sârbu: Ordonanţa-trenuleţ nu va rezolva nimic. Bugetul României e o cutie neagră urât mirositoare. Deciziile importante ale României vor fi votate de UDMR
Jumătate dintre ei au spus că aleg întotdeauna alimente sănătoase în zilele în care se simt fericiţi şi bine dispuşi.
Totuşi, imediat ce au parte de o zi dificilă la birou, mai mult de jumătate (54%) dintre respondenţi renunţă la alimentele sănătoase, precum sushi şi salate, în favoarea unor preparate precum burgeri şi pizza.
O zi proastă la locul de muncă reprezintă, de asemenea, de departe, cea mai populară scuză pentru adoptarea unui comportament alimentar nesănătos, denumit "comfort eating" ("mâncat de consolare") - 72% dintre respondenţi recunoscând că procedează astfel.
În general, patru mese de prânz dintr-o săptămână de lucru obişnuită sunt alese în funcţie de starea de spirit, afirmă autorii studiului.
Dieteticianul Azmina Govindji, coordonatoarea studiului, a explicat: "Cu toţii avem parte uneori de experienţe stresante, de zile aglomerate, dar renunţarea la o masă pentru a câştiga timp reprezintă o economisire falsă, pentru că ne aducem prânzul la birou sau îl substituim cu un baton de ciocolată şi multă cafea. Este important să îţi iei timp liber pentru a-ţi savura prânzul, în loc să devorezi un sendviş în cinci minute pentru a putea să te întorci apoi la muncă. Aceste obiceiuri pot să te facă predispus la o serie de probleme medicale, precum arsuri gastrice şi indigestie, care ar putea să te facă să te simţi inconfortabil după-amiaza. Ambele afecţiuni sunt mai dese atunci când mâncăm în mod exagerat alimente grase, adoptăm o alimentaţie neregulată şi suntem mai stresaţi".
Angajatul tipic va mânca preparate de tip fast-food, la birou, de 38 de ori într-un an, în zilele când are o stare de spirit proastă. 45% dintre respondenţi au spus că, cu cât este mai proastă starea lor de spirit, cu atât ei vor fi mai indulgenţi faţă de dietele lor.
Din fericire, 45% au spus că o masă de prânz tipică dintr-o zi de muncă este "destul de proaspătă", însă 30% au spus că acele prânzuri sunt "grase" şi "unsuroase".
Studiul a arătat, de asemenea, că alimentele de tip fast-food sunt dăunătoare nu doar pentru siluetă, ci şi pentru portofel, întrucât angajatul tipic britanic cheltuie, în medie, 221,76 delire sterline pe alimente nesănătoase într-un an, doar cu scopul de a-şi ameliora dispoziţia.
Citește pe alephnews.ro: Elon Musk: Am epuizat suma cumulativă a cunoștințelor umane
Citește pe www.zf.ro: Cartierul din Bucureşti unde preţurile la apartamente au explodat cu 12.000 de euro de la o lună la alta
Citește pe www.zf.ro: Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Ce faci atunci când nu te vede nimeni? Locuitorii din Utah au cele mai multe curiozități și se informează despre sex
Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Imagini incendiare cu prezentatoarea TV care face o avere pe site-urile destinate adulților. S-a cuplat cu prietenul fostului iubit
PROSPORT.RO
Corina Ungureanu a ajuns de nerecunoscut. Cum s-a transformat trupul ei, la 15 ani de când s-a retras din gimnastică
CANCAN.RO
Dr. Vlad Ciurea avertizează: Care este ELECTROCASNICUL care ne distruge creierul, fără să ne dăm seama
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe