Judecarea apelului formulat de Julian Assange este programată pe 12-13 iulie

Judecarea apelului formulat de fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, faţă de decizia extrădării în Suedia va avea loc pe 12 - 13 iulie la Londra, anunţă Înalta Curte de la Londra.

Urmărește
41 afișări
Imaginea articolului Judecarea apelului formulat de Julian Assange este programată pe 12-13 iulie

Judecarea apelului formulat de Julian Assange este programată pe 12-13 iulie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Julian Assange, cetăţean australian în vârstă de 39 de ani, este dat în urmărire de Suedia pentru două presupuse agresiuni sexuale comise la Stockholm anul trecut.

Pe 24 februarie, un tribunal londonez a validat solicitarea de extrădare formulată de Suedia. Assange a depus cerere de contestare a deciziei în apel.

Fondatorul WikiLeaks s-a predat poliţiei britanice în decembrie 2010, fiind eliberat pe cauţiune. El este într-o vilă supravegheată, la aproximativ 200 de kilometri de Londra.

Susţinătorii lui Assange cred că acesta este victima unui complot după ce site-ul WikiLeaks a dezvăluit mii de documente diplomatice americane.

După decizia Înaltei Curţi, dosarul ar putea ajunge la Curtea de Apel şi la Curtea Supremă. Ulterior, avocaţii lui Assange se mai pot adresa Curţii Europene pentru Drepturile Omului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici